Φινάλε στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, με τους δύο «αιωνίους» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Ο τρίτος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ ο τέταρτος Παναθηναϊκός τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά από «μαραθώνιο» 30 αγωνιστικών, ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, καθώς η ήττα των Πειραιωτών από τη Ζαλγκίρις (86-85 στην παράταση), «έστειλε» το αβαντάζ στους πράσινους και το στέρησε από τη Ρεάλ.

Πλέον, μετά τη νίκη της Ρεάλ επί της Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη με 106-86 , ο Ολυμπιακός τερμάτισε 3ος στην κανονική περίοδο και θα βρει μπροστά στα πλέι οφ τη σημερινή (6/4) του αντίπαλο, Ζαλγκίρις Κάουνας (6η). Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, ως 4ος, θα αντιμετωπίσει την 5η βασίλισσα. Κι αυτό, καθώς μεταξύ των τριών ομάδων δημιουργήθηκε τριπλή ισοβαθμία με ρεκόρ 19-11, από την οποία βγαίνει ευνοημένη η ομάδα του Πειραιά, καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Τα ζευγάρια των πλέι οφ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1η) – Χίμκι (8η)

Παναθηναϊκός (4ος) – Ρεάλ Μαδρίτης (5η)

Ολυμπιακός (3η) – Ζαλγκίρις Κάουνας (6η)

Φενέρμπαχτσε (2η) – Μπασκόνια (7η)

Οι ημερομηνίες των πλέι οφ και του Final-4

Η φάση των πλέι οφ (περνάει όποιος συμπληρώσει 3 νίκες) θα ξεκινήσει στις 17 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την 1 Μαΐου. Το Final Four θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι 18-20 Μαΐου. Οσον αφορά τις «διασταυρώσεις» στο Final-Four, ο νικητής του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ – Χίμκι θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας θα παίξει με τον νικητή του Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια.

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 5/4

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας 92-81
Φενέρμπαχτσε – Μάλαγα 91-99
Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 95-96
Μπαρτσελόνα – Χίμκι 86-82
Μπασκόνια – Εφές 79-81

Παρασκευή 6/4

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 85-86πρτ.
Βαλένθια-Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-84
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάμπεργκ 106-86