Ο Ολυμπιακός, έπειτα από ένα ματς-κόλαση, όπως εξελίχθηκε, ενώ ισοφαρίστηκε από τον Τόνσο, πάλεψε στα τελευταία λεπτά και χάρη στον Νάτχο και στον απίστευτο ΛΑΟ του Θρύλου, νίκησε τους Αρκάδες με 2-1.

Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΧΑΙΡΑ

Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής για τη Super League, ο γηπεδούχος Ολυμπιακός υποδεχόταν τους Αρκάδες, με σκοπό το 3/3.

Ο προπονητής του Θρύλου επέλεξε την ίδια ενδεκάδα, την οποία χρησιμοποιεί περισσότερο από κάθε άλλη, αυτή των τεσσάρων ευρωπαϊκών αγώνων που είχε ήδη δώσει η ομάδα του. Ξεκίνησε λοιπόν με το σχηματισμό του 4-2-3-1 και τους Γιαννιώτη κάτω απ’ τα δοκάρια, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκα στην άμυνα. Στο κέντρο επέλεξε τους Μπουχαλάκη και Καμαρά, ενώ Ποντένσε, Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος ήταν μπροστά τους, με αιχμή του δόρατος τον Γκερέρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόλις στο 4’, όταν έπειτα από κερδισμένο φάουλ του Ποντένσε, η εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη κατέληξε στο δοκάρι μετά από εξαιρετικό χτύπημα από τον Έλληνα μέσο, με τον Παπαδόπουλο να παρακολουθεί τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 11’, όταν είχαν καλή και απειλητική ευκαιρία για την εστία του Γιαννιώτη, η οποία κατέληξε σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση, χάρη σε κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, οι Αρκάδες κέρδισαν ξανά κόρνερ. Εκεί, έγινε επιθετικό του Ιγκλέσιας και σήμανε η λήξη του «συναγερμού» για τους γηπεδούχους. Στο 19ο λεπτό, ο Μαντί Καμαρά, με έναν «κεραυνό» από τα 35 μέτρα, ξάφνιασε τον Παπαδόπουλο, και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο μέσος του Ολυμπιακού «όπλισε» από τα 30 μέτρα, εξαπέλυσε μια «αστραπή» που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου και πέρασε τη γραμμή! Βέβαια, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα κίπερ και μπήκε… κανονικά στα δίχτυα, όμως εμφανώς είχε περάσει τη γραμμή από πριν. Στη συνέχεια του αγώνα, οι Πειραιώτες κατείχαν τον έλεγχο του ματς, και δεν απειλήθηκαν στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα αυτό το 1-0 να παραμείνει έως και το πρώτο 45λεπτο.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Αστέρας Τρίπολης προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Φερναντέζ να περνά στη θέση του Κώτσιρα. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν αφενός με καλή ευκαιρία του Ποντένσε, με ψαλιδάκι, το οποίο όμως μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, και αφετέρου ο Τσιμίκας στο 53’ σέντραρε από αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος πήδηξε ψηλά, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε αρκετά άουτ. Έπειτα, ο ρυθμός έπεσε και για τις δύο ομάδες. Ώσπου στο 67ο λεπτό, χάρη σε αρκετά καλό ξεδίπλωμα της επίθεσης των φιλοξενούμενων, ο Τόνσο ισοφάρισε τον αγώνα σε 1-1, χάρη σε σουτ από δύσκολη γωνία για εκείνον. Όμορφη αντεπίθεση του Αστέρα, με τον Φερναντέζ να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και γυρίζοντας στον Τόνσο, ο οποίος πλάσαρε, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει και τον Αργεντινό με δεύτερη προσπάθεια να σκοράρει. Αστραπιαία αυτό σήμανε την έλευση του Αχμέντ Χασάν στον αγώνα, στη θέση του Λάζαρου. Στο 74’ πέρασε στον αγώνα και ο Γιάννης Φετφατζίδης. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ξεκάθαρο πως πίεζαν για ένα δεύτερο γκολ, στο υπόλοιπο που απέμενε. Στο υπόλοιπο του αγώνα, δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο οι «ερυθρόλευκοι». Όμως, στο 90 συν 2 ο Νάτχο έβαλε φωτιά στο «Καραϊσκάκης» όταν με σουτ από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 2-1 για τους Πειραιώτες.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (Φετφατζίδης), Γκερέρο, Χριστοδουλόπουλος (Χασάν), Ομάρ, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Ποντένσε.

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κώτσιρας (Φερναντέζ), Μαρτίνες, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Μανιάς (Βαγιέντε), Καλτσάς (Τόνσο).

Διαιτητής ο Θανάσης ΤΖΗΛΟΣ με βοηθούς τους ΓΚΑΓΚΑ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ
4ος ο ΒΡΕΣΚΑΣ.