Η δεύτερη νίκη επιφύλασσε και θριαμβευτικό τρόπο, αφού οι ερυθρόλευκες από την αρχή του αγώνα πήραν κεφάλι, κερδίζοντας την Καρόλο με 79-54, σε μια αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας Γυναικών. Η διαφορά έφτασε και τους 32 πόντους για την ομάδα μας, με τη νίκη γοήτρου να έρχεται εύκολα, αλλά με προσπάθεια από τις αθλήτριές μας. Γράφει αναλυτικά ο Μιχάλης Μαχαίρας.

Οι ερυθρόλευκες παίκτριες του Ολυμπιακού αντιμετώπιζαν την ομάδα της Καρόλο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, στο ΣΕΦ. Ο στόχος της ομάδας του Παντελάκη ήταν η δεύτερη νίκη, μαζεύοντας ωστόσο και εμπειρίες από τη φετινή εμφάνιση του συλλόγου στην Ευρωλίγκα.

Ο Γιώργος Παντελάκης ξεκίνησε τις Τόμας, Παυλοπούλου, Νικολοπούλου, Τζόνσον και Τίκβιτς. Οι ερυθρόλευκες ξεκίνησαν αρκετά καλά τον αγώνα, προηγούμενες με 12-7 σχεδόν στα μισά της περιόδου. Είχαν μια καλή εικόνα στην αναμέτρηση, παίρνοντας και κεφάλι με double score. Η εξαιρετική πρώτη περίοδος είχε ως αποτέλεσμα το τελικό 28-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός διατηρούσε την μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει, φτάνοντας στο +25 (46-21).  Εξαιρετική εμφάνιση με αρκετή πειθαρχία στο παιχνίδι της η ομάδα μας, κάτι το οποίο φάνηκε περίτρανα, κρατώντας μετά από 20 λεπτά αγώνα την Καρόλο στους 21 πόντους.

Με το ξεκίνημα της περιόδου, η διαφορά έφτασε στους 31 πόντους (52-21). Η Καρόλο μείωσε στο 54-28, με την Τόμας να ευστοχεί σε τρίποντο. Οι ερυθρόλευκες είχαν στριμώξει την ομάδα που σκοράρει 72 πόντους κάθε ματς, σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το σκορ της τρίτης περιόδου ήταν το 67-41.

Η διαφορά έμεινε στα επίπεδα που κυμαινόταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα, η διαφορά δυναμικότητας δεν ήταν τέτοια, για να υπάρχει διαφορά 26-30 πόντων μεταξύ των δύο ομάδων, όμως η σημερινή εμφάνιση στο ΣΕΦ ήταν πέρα για πέρα τέτοια. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Γαλλικής ομάδας, με το τελικό σκορ να είναι το 79-54.

Πρώτη σκόρερ από πλευράς «ερυθρολεύκων» ήταν η Τόμας τελειώνοντας το ματς με 17 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Παυλοπούλου με 14.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 46-21, 67-41, 79-54