Σύμμαχος των προσπαθειών του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει είναι ο Γιαν Εμβιλά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πιέζει την Σεντ Ετιέν ώστε να τον παραχωρήσει στους ερυθρόλευκους.

Την περίπτωση του πολύπειρου Γιαν Εμβιλά της Σεντ Ετιέν προσπαθεί έντονα τις τελευταίες ώρες ο Ολυμπιακός, ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πειραιώτες έχουν σύμμαχο τον Γάλλο μέσο που έχει ζητήσει από τους στεφανουά να δώσουν την συγκατάθεσή τους για την μεταγραφή του.

Ο Εμβιλά μάλιστα μίλησε πρόσφατα με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ώστε να πάρει περισσότερες πληροφορίες για τους ερυθρόλευκους. Να σημειώσουμε πως η περίπτωση του 30χρονου ποδοσφαιριστή δεν συσχετίζεται με αυτή του Μιγκέλ Τραούκο. Ο πρώην παίκτης της Ίντερ μπορεί να παίξει ως εξάρι και ως οκτάρι. Ο Βαλμπουενά επιβεβαίωσε την συνομιλία του με τον μεταγραφικό στόχο των ερυθρόλευκων.

Εκτός από τον Βαλμπουενά έχει μιλήσει και με τους υπόλοιπους γαλλόφωνους της ομάδας και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τον αποκτήσει ακόμα και ως δανεικό. Ο Εμβιλά έχει παίξει και στο ρωσικό πρωτάθλημα, ενώ είχε θητεία και στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Σάντερλαντ.