Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση, πέταξε έξω το Νο.6 του κόσμου, Ιγκα Σβίατεκ, (6-4, 7-5) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά που γίνεται στην Οστράβα – Ένα βήμα πιο κοντά στο Top-10 η Μαρία Σάκκαρη.

Ετοιμη για κούπα! Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της, πέταξε εκτός το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, Ιγκα Σβίατεκ (6-4, 7-5) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά που πραγματοποιείται στην Οστράβα. Η Ελληνίδα τενίστρια προκρίθηκε στον τρίτο τελικό της καριέρας της και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον δεύτερό της τίτλο σε επίπεδο WTA.  Απέναντί της θα βρεθεί μία εκ των Ανέτ Κονταβέιτ ή Πέτρα Κβίτοβα.

Με τη νίκη η Μαρια Σάκκαρη έκανε σημαντικό βήμα για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Μάλιστα, μπορεί να ανέβει στο No.10 ακόμα και σήμερα, εάν η Πέτρα Κβίτοβα αποκλειστεί από την Ανέτ Κονταβέιτ.

Εάν περάσει η Τσέχα, η Μαρία θα χρειαστεί να κατακτήσει τον τίτλο. Εάν τα καταφέρει όχι μόνο θα βρεθεί στο Top-10, αλλά την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή to10gr.