Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έλαβε μια σημαντικότητα διάκριση, καθώς αναδείχθηκε ως η κορυφαία φουνταριστός της πρώτης 20ετίας στον 21ο αιώνα!

Η total waterpolo διοργάνωσε μια ψηφοφορία, στην οποία κορυφαία φουνταριστός αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Σε αυτή, συμμετείχαν φίλαθλοι, προπονητές και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο.

Κορυφαία παίκτρια της 20ετίας αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς και στην καλύτερη επτάδα συμπεριλήφθηκαν επίσης οι συμπατριώτισσές της ‘Ασλεϊ Τζονσον (τερματοφύλακας), Μελίσα Σάιντεμαν και Μπρέντα Βίλα, η εμβληματική αρχηγός της εθνικής Ιταλία Τάνια Ντι Μάριο και η Ρωσίδα Εκατερίνα Προκοφίεβα. Στη δεύτερη επτάδα συμπεριλήφθηκαν η Ιταλίδα τερματοφύλακας Φραντσέσκα Κόντι, οι Ισπανίδες Μάικα Γκαρσία (φουνταριστός) και ‘Αννα Εσπάρ, οι Ολλανδες Ίφκε Φαν Μπέλκουμ και Ντανιέλε ντε Μπρούιν, η Αυστραλή Ρόουενα Γουέμπστερ και η Ουγγαρέζα Μερσέντες Στίμπερ.

Στους άνδρες, αντίστοιχα, κορυφαίος πολίστας της εικοσαετίας 2000-2020 αναδείχθηκε ο πρόωρα χαμένος Τίμπορ Μπένεντεκ, τρεις φορές “χρυσός” Ολυμπιονίκης με την εθνική Ουγγαρίας. Καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Κροάτης Γιόσιπ Πάβιτς, που στο τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2018.