Αναλυτικά τα όσα έκανε ο -όπως αναμένεται- νέος παίκτης του Ολυμπιακού Ίγκνας Μπραζντέικις στο Μουντομπάσκετ με τη Λιθουανία.

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις πρόκειται να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος ήρθαν σε συμφωνία τόσο με τον παίκτη όσο και με την Ζαλγκίρις η οποία κατείχε τα δικαιώματα του παίκτη.

Ο Μπραζντέικις θα αποτελέσει τον εκλεκτό του Γιώργου Μπαρτζώκα που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο επίπεδο την ερυθρόλευκη περιφέρεια.

Ο ίδιος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απόδοσή του στο Μουντομπάσκετ 2023.

Όντας διεθνής με την Λιθουανία, ο κάτοχος και καναδικού διαβατηρίου αποτέλεσε πρωταγωνιστή για τη “Λιέτουβα“.

Ολοκλήρωσε το τουρνουά με μέσο όρο 11 πόντους, 46.5% στα δίποντα, 52% στα τρίποντα, 64.3% στις βολές, 3.5 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 0.8 λάθη, 0.5 κλεψίματα και 12.1 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης αγωνιζόμενος 23′ ανά παιχνίδι.

Ο Μπραζντέικις συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η Λιθουανία να τερματίσει στην 6η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μεταξύ άλλων πραγματοποίησε ορισμένα πολύ μεγάλα ματς.

Όπως ήταν αυτό απέναντι στην Εθνική μας στη Β’ φάση ομίλων. Κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού μέτρησε 18 πόντους, με 7/7 σουτ όντας μόνιμη πηγή προβλημάτων.

Θετικός ήταν στην τεράστια νίκη επί των ΗΠΑ, με 11 πόντους, 4/10 σουτ, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ενώ στα χαμηλά, για τα δικά του επίπεδα, έμεινε στον προημιτελικό με την Σερβία του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Εκεί, ο Μπραζντέικις έμεινε στους 11 πόντους με 3/11 σουτ, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Αυτό που μένει ωστόσο, ήταν ότι ήταν πρωταγωνιστικός, παραγωγικός αλλά και οικονομικός για την Εθνική του ομάδα. Και σίγουρα ο συνδυασμός αυτός είναι κάτι που ικανοποιεί τον Γιώργο Μπαρτζώκα.