Μετά το Open, σειρά είχε η ΕΡΤ, με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ να συνεχίζει την… περιοδεία του στα κανάλια και να κοροϊδεύει τον κόσμο με προκλητικές δηλώσεις.

Ο Γραμμένος μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση χαρακτήρισε θετικό το πρόσημο της παρουσία του στον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας και έκανε ειδική μνεία στην έλευση του VAR στην Ελλάδα.

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της διοίκησης ήταν η έλευση του VAR. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό που ταλαιπωρούσε το ποδόσφαιρο κατά κύριο λόγο ήταν η διαιτησία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας γέλια σε όσους διαβάζουν τις δηλώσεις του.

Ένα VAR το οποίο αγοράσαμε με χρήματα του κράτους και τρεις φορές πάνω από τις υπόλοιπες χώρες. Ένα VAR που ήρθε χωρίς γραμμή οφσάιντ. Μια υπόθεση που είναι για εισαγγελέα, με τα όσα έχουν συμβεί, ο Γραμμένος βγαίνει στα κανάλια και μιλάει για επιτυχία της διοίκησής του.

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι ίδιος ήταν καλύτερος από τους προκατόχους του, αφού έφερε στην Ελλάδα το VAR για να λύσει το πρόβλημα της διαιτησίας. Πως θα μπορούσαν να το φέρουν οι προηγούμενοι, όταν το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018;

Ο Γραμμένος αναφέρθηκε επίσης στη σχέση του με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη και μάλιστα αποκάλυψε ότι τον συμβούλεψε για ορισμένα πράγματα. Αλήθεια, τι του είπε; Πώς να… καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο;  Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, μίλησε για τους ποδοσφαιριστές του 2004, οι οποίοι είχαν βάλει υποψηφιότητα, αλλά δεν τελικά εξελέγησαν. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, είναι σεβαστά πρόσωπα, αλλά η διοίκηση του ποδόσφαιρου είναι κάτι διαφορετικό.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα από όλους το ποδόσφαιρο δεν έχουν θέση στην ΕΠΟ; Αυτό εννοεί ο Γραμμένος; Και ποιοι έχουν; Οι… καφετζήδες;

Αναλυτικά οι δηλωσεις του  στην ΕΡΤ για:

-τον απολογισμό της παρουσίας του στην προεδρία της ΕΠΟ: «Θεωρώ ότι στη θητεία των 3,5 ετών το πρόσημο είναι θετικό. Μπήκαν οι βάσεις για να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Κάναμε αυτό που έπρεπε και έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Το γεγονός ότι αναδείχθηκαν διαφορετικοί πρωταθλητές και δεν είχαμε μια μονοτονία, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ναι, είναι ένα βήμα προόδου. Κατά τη δική μου εκτίμηση, η μεγαλύτερη κατάκτηση της διοίκησης ήταν η έλευση του VAR. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό που ταλαιπωρούσε το ποδόσφαιρο κατά κύριο λόγο ήταν η διαιτησία».

-τη συνεργασία του με Περέιρα και Κλάτενμπεργκ: «Συνεργάστηκα αρμονικά με τον κύριο Περέιρα και τον κύριο Κλάτενμπεργκ. Θεωρώ ότι η διαιτησία είναι διαρκώς βελτιούμενη και αυτό σε ένα πολύ μικρό βάθος χρόνου θα έρθει να επιβεβαιώσει όλα αυτά που λέω».

-τον Τζον Φαν Σχιπ και το μέλλον της Εθνικής: «Πιστεύω ότι η Εθνική βρίσκει πλέον τον δρόμο της. Δεν είναι το γεγονός αν φέρνει ή δεν φέρνει αποτελέσματα. Ξέρω πως δουλεύει το τεχνικό επιτελείο, το σχέδιο και το όραμα. Δειλά δειλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου».

-τη συνάντηση που είχε γίνει με το Big-4: «Δύο πράγματα συνέβησαν στην περίφημη συνάντηση με το Big-4. Το ένα ήταν ότι συμφώνησαν πως διαφωνούν. Το δεύτερο ότι θα έπρεπε οι εκλογές στην ΕΠΟ να γίνουν τον Ιούλιο, αλλά αυτό δεν έγινε».

-τη σχέση του με τον Ζαγοράκη: «Είναι γνωστή η σχέση μου με τον Ζαγοράκη. Τον συμβούλεψα κάποια πράγματα. Κυρίως για τη θεσμική λειτουργία της Ομοσπονδίας. Ολοκλήρωσα μια θητεία κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέσα σε μια τοξικότητα. Αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Υποθέτω ότι θα στεναχωρούσε τον καθένα, όχι μόνο εμένα».

-τη μη εκλογή των παιδιών του Euro 2004: «Όταν κάποιος επιθυμεί να εκλεγεί και να συμβάλλει, φροντίζει να κάνει μια προεργασία. Να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να δει ποιος είναι, να πει το όραμα του. Δεν είδα κάτι τέτοιο. Φυσικό επακόλουθο αυτής της μη εκλογής των παιδιών αυτών των οποίων τις ποδοσφαιρικές ικανότητες σέβομαι απεριόριστα, αλλά το διοικητικό πεδίο είναι κάτι πολύ διαφορετικό».

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24