Στους δρόμους - όχι με την ιδιότητα του διανομέα, αλλά του διαδηλωτή - βγήκαν σήμερα μαζικά οι ντελιβεράδες της e-food, διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων τους.

Στην Αθήνα πραγματοποίησαν μοτοπορεία από το Πεδίον του Άρεως έως το Ηράκλειο, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της e-food, όπου και παρέδωσαν τη λίστα με τα αιτήματά τους. Το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των διανομέων συντηρεί ψηλά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι διανομείς που εργάζονται για τη e-food ξεχύθηκαν  στο δρόμους κατά της κίνησης της εταιρείας  να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς σε δεκάδες εργαζομένους  της.

Μέτρα: Τι αλλάζει για ωράρια σούπερ μάρκετ, μάσκες, αποστάσεις
Μέτρα: Τι αλλάζει για ωράρια σούπερ μάρκετ, μάσκες, αποστάσεις

Παρέδωσαν στο Υπουργείο Εργασίας τα αιτήματά τους και συνέχισαν προς τα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο.

«Απαιτούμε από το Υπουργείο να δεχθεί τα αιτήματα μας. Νομοθετούνε τον θάνατο μας», ανέφεραν σε συνθήματα τους οι διανομείς.

Λίγο πριν από τα γραφεία της e-food κλούβα των ματ έκλεισε το δρόμο  στους διαδηλωτές . Τελικα η αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατάφερε να καταθέσει  τα αιτήματά της στην εταιρεία.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορεί τον νόμο Χατζηδάκη ότι επέτρεψε την εξέλιξη αυτή και συμφωνεί με τις οργισμένες αντιδράσεις των διανομέων.

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  χαιρέτησε την κινητοποίηση και προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για τις εργασιακές σχέσεις των διανομέων.

«Ο νόμος Χατζηδάκη δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα αντιμετώπισε. Πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο αγώνας των εργαζομένων θα πετάξει στα σκουπίδια τον νόμο τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ», αναφέρει σε ανακοίνωση της το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, ενώ η η Αλέκα Παπαρήγα στον Περισσό μπροστά από τα γραφεία του ΚΚΕ  χειροκρότησε τους διανομείς.

«Οι 500 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας από διεθνή αλυσίδα διανομής φαγητού η καλύτερη απάντηση στους μυθοπλάστες του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Κώστας Χτζηδάκης.

«Καταγγέλλει ένα καθεστώς που ίσχυε επί των ημερών του και δεν το έθιξε στο ελάχιστο. Ξαφνικά σήμερα ως δια μαγείας έγιναν ορατοί οι εργαζόμενοι που ήταν αόρατοι όσο ήταν πρωθυπουργός», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Απαντηση στην e-food έδωσε σήμερα και ένας από τους νεότερους παίχτες στην ελληνική αγορά delivery,  καθώς ανακοίνωσε ότι γίνεται η πρώτη υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού στην Ελλάδα που προχωρά σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου .Σκοπεύει δε να ανοίξει έως και 500 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2021.

Oι εργαζόμενοι της e-food θα προχωρήσουν σε νέα 24ωρη κινητοποίηση την Παρασκευή.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24