Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου πέτυχε 30 πόντους ενάντια στις Εσπερίδες και έγινε η πιο αποδοτική σκόρερ της ομάδας του Ζίμπαρτς για τη φετινή σεζόν

Η Σταμολάμπρου φώναξε «παρούσα». Παρά την αγωνιστική αποχή, ήταν τρομερή και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από το κάζο της αγωνιστικής. Η ποιότητα της «ερυθρόλευκης» γκαρντ είναι γνωστή και δεδομένη, ωστόσο αυτή τη φορά, συνδυάστηκε και με ένα στατιστικό επίτευγμα.

Συγκεκριμένα, η παίκτρια του Ολυμπιακού σημείωσε 30 πόντους στο κλειστό της Καλλιθέας. Με αυτή την επίδοση έγινε η πρώτη σε μέσο όρο πόντων ανά αγώνα. Πιο αναλυτικά, η «Στάμο» έχει 90 πόντους σε 7 ματς. Αυτό μας δίνει μέσον όρο 12.9 ανά αγώνα. Ταυτόχρονα είναι δεύτερη σκόρερ σε απόλυτο αριθμό πόντων, καθώς η Βίτολα έχει 99 σε 8 αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι η Λετονή ψηλή έχει μέσον όρο 12.4 πόντους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η οικονομία των αριθμών σημαίνει ότι η Σταμολάμπρου μέχρι στιγμής είναι η πιο αποδοτική σκόρερ του Ολυμπιακού. Η αποδοτικότητά της ανεβαίνει αν συμπεριλάβουμε και το δεδομένο ότι είναι 4η σε μέσο χρόνο συμμετοχής.