Δείτε τα όσα είπε η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη.

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε με 86-61 της Εσθονίας, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ 2023 και η Εβίνα Σταμάτη μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με τον Μαρίνο Πρίντεζη και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα: «Αρχικά, όσες ερχόμαστε στην Εθνική ομάδα απ’ τις πιο παλιές μέχρι τις πιο νέες, είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά, οπότε αυτομάτως σημαίνει ότι υπάρχει μια θετική αύρα στη ατμόσφαιρα. Είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε μαζί έστω και για λίγο χρονικό διάστημα. Το δεύτερο είναι ότι γνωριζόμαστε αρκετά καλά οι περισσότερες παίκτριες. Αυτό βάζει πολύ εύκολα στο κλίμα τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής. Τρίτο είναι και το κομμάτι των προπονητών, οι οποίοι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπορούν και μας ενσωματώνουν μέσα στις γραμμές για ν’ ανταποκριθούμε σ πολύ λίγο χρονικό διάστημα μέσα στα παιχνίδια».

Μπάσκετ Γυναικών: Στο Λιμάνι η Μέριτ Χέμπε!
Μπάσκετ Γυναικών: Στο Λιμάνι η Μέριτ Χέμπε!

Για το κομμάτι που έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι με την Εσθονία: «Σίγουρα το κομμάτι της ενέργειας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί ήταν μια ομάδα που έπαιζε ένα απρόβλεπτο παιχνίδι, όχι τόσο μπασκετικό όπως αυτό που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Λόγω αυτού έπρεπε εσύ να ‘σαι απόλυτα έτοιμος σε κάθε φάση και να προσπάθειας να διοχετεύεις και την ενέργεια σε κάθε φάση έτσι όπως έπρεπε».

Για το επερχόμενο (27/11) παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία: «Οι ομάδες στα προκριματικά είναι απρόβλεπτες, γιατί σε κάθε «παράθυρο» έχουν αλλαγές. Απ’ όσο γνωρίζουμε θα ‘ναι διαφορετική ομάδα, λείπουν κάποιες βασικές παίκτριες, αλλά έχουν προστεθεί και κάποιες άλλες ιδιαίτερα μέσα στη ρακέτα. Θα ‘ναι διαφορετικό παιχνίδι απ’ αυτό με την Εσθονία, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι παίζουμε στην έδρα μας με τον κόσμο μας. Εύχομαι και την Κυριακή να γεμίσει όπως χθες, γιατί ήταν τρομερή η ατμόσφαιρα. Αν παρουσιαστούμε απόλυτα σοβαρές για 40’ και παραμείνουμε στο πλάνο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού θεωρώ ότι μπορούμε να πάρουμε κι αυτήν τη νίκη».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής Γυναικών: «Το παιχνίδι μας προσαρμόζεται στη Μαριέλλα (σ.σ. Φασούλα) και την Άρτεμις (σ.σ. Σπανού). Είναι παίκτριες με πολύ μεγάλο ταλέντο, πλέον είναι έμπειρες, οπότε η ομάδα στηρίζεται σ’ αυτά τα κορίτσια. Μπορεί στο παρελθόν να μη στηριζόταν τόσο πολύ κοντά στο καλάθι, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δε βγάζουμε πολύ ψηλά κορμιά, αλλά αυτήν τη στιγμή το εκμεταλλευόμαστε».

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24