Ο Κώστας Σλούκας διανύει ένα μέτριο για τα δεδομένα και τα στάνταρ του δεύτερο μισό της φετινής σεζόν και φυσικά αυτό δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό.

Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει από clutch EuroLeague καταστάσεις αυτός είναι ο εκ των ηγετών του Ολυμπιακού και πολύπειρος σε τελικές φάσεις, Κώστας Σλούκας.

Ο Κώστας Σλούκας διανύει ένα μέτριο για τα δεδομένα και τα στάνταρ του δεύτερο μισό της φετινής σεζόν και φυσικά αυτό δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό, δεδομένου του ιστορικού περίεργων τραυματισμών που αντιμετώπιζε μέσα στο 2023, με αποτέλεσμα να δει τα πολύ καλά νούμερά του να πέφτουν.

Παρόλα αυτά, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, μόνο αμελητέοι δεν είναι οι 10.7 πόντοι (50% στα δίποντα, 30.9% στα τρίποντα, 91.2% στις βολές), τα 2.2 ριμπάουντ, οι 5.9 ασίστ για μόλις 2.1 λάθη με 14.9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και σε μόλις 22:44 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως ο έμπειρος Έλληνας πλέι-μέικερ δείχνει και πάλι να πατάει γερά στα πόδια του, ειδικότερα με τις εμφανίσεις του με Ερυθρό Αστέρα, ΑΕΚ και Μπασκόνια.

Ο ίδιος θέλει να επαναλάβει αυτό που έκανε και πέρσι τέτοιον καιρό. Να εκτοξεύσει τα ήδη καλά νούμερα και τις επιδόσεις του στα ερχόμενα παιχνίδια των ευρωπαϊκών Playoffs, ανεβάζοντας έτσι και τα στάνταρ όλου του ερυθρόλευκου συνόλου.

Την στιγμή που όλοι έπλεκαν το εγκώμιο για το πόσο κατάφερε και τον περιόρισε στην περσινή σειρά με την Μονακό ο άλλοτε Μονεγάσκος και νυν παίκτης του Παναθηναϊκού Πάρις Λι, ο Σλούκας διέψευσε όλα τα παραπάνω με τον εξής τρόπο:

Αριθμώντας στα 5 ματς με την ομάδα του Πριγκιπάτου, 14.8 πόντους με 64.7% δίποντα, 57.9% τρίποντα, 90.5% βολές, 3.6 ασίστ, 3.8 ασίστ, 3.6 λάθη, 4.6 κερδισμένα φάουλ και 18.2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στα 26:42 λεπτά συμμετοχής που αγωνιζόταν μέσο όρο σε αυτή τη σειρά.

Αν μη τι άλλο νούμερα, άκρως εντυπωσιακά, οικονομικά και άξια αναφοράς αν αναλογιστούμε το ποσό αύξησε τις προσπάθειες που ο ίδιος πήρε και ηγήθηκε του Ολυμπιακού στην εν λόγω σειρά.

Ένας παίκτης όπως ο Κώστας Σλούκας των οκτώ Final-4, των πολλών κρίσιμων παιχνιδιών σε τελικές φάσεις EuroLeague, των έξι τελικών και των τρίτων τροπαίων, ξέρει πως να διαχειρίζεται τις καταστάσεις, το σώμα του, την ενέργειά του και πότε πρέπει να φορτσάρει όταν η ομάδα θα τον χρειαστεί.