Την ώρα που άλλοι και άλλοι δεν σταματούν της τυμπανοκρουσίες, στις τάξεις του Ολυμπιακού ο σχεδιασμός κινείται υπό άκρα μυστικότητα.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός φροντίζει να αποστασιοποιείται από τον πυρετό και τον θόρυβο των μεταγραφικών σεναρίων και να κινείται υπό άκρα μυστικότητα.

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι τα κομμάτια που λείπουν από το ρόστερ τους είναι ελάχιστα και κάνουν ενδελεχή έλεγχο αλλά και υπομονή προκειμένου να βρουν αυτό που πραγματικά θα τους ικανοποιήσει.

Την ίδια στιγμή, άλλες ομάδες που δεν έχουν σε καμία περίπτωση τις βάσεις, τη χημεία, τον κορμό και την ομοιογένεια του Ολυμπιακού, λογικό είναι να σπαταλούν του κόσμου τα λεφτά, κάνοντας τη μια μεταγραφή μετά την άλλη και να προσπαθούν να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια στα οποία ωστόσο οι ερυθρόλευκοι, όχι απλά δεν ανταποκρίνονται αλλά αγνοούν επιδεικτικά.

Για ακόμα μια φορά, ο Θρύλος φροντίζει να τηρεί σιγή ιχθύος δίχως να τάζει και να υπόσχεται και παράλληλα να χτίζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να κάνει θόρυβο εκεί όπου θα κριθούν όλα, στο παρκέ και