Σέλτικς: Αλλαγή σελίδας και… πώληση της ομάδας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ομόφωνη έγκριση από το NBA για την πώληση των Σέλτικς έναντι 6,1 δισ. δολαρίων – νέο ρεκόρ για αμερικανικό αθλητικό franchise.
Οι ιδιοκτήτες των ομάδων του NBA έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» για την πώληση των Μπόστον Σέλτικς σε επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής τον Ουίλιαμ «Μπιλ» Τσίσχολμ. Η σχετική ανακοίνωση του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο αναφέρει πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται σύντομα.
Η μεταβίβαση αφορά ποσό-μαμούθ 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για την αγορά αμερικανικής ομάδας, που κατείχαν οι Ουάσινγκτον Κομάντερς του NFL (6,05 δισ. δολάρια το 2023). Οι Σέλτικς, υπό την ηγεσία του Γουίκ Γκρούσμπεκ, είχαν αγοραστεί το 2002 για μόλις 360 εκατομμύρια δολάρια. Γεγονός που υπογραμμίζει το τεράστιο άλμα στην αξία του συλλόγου.
Ο νέος ιδιοκτήτης, Μπιλ Τσίσχολμ, είναι γέννημα θρέμμα της Μασαχουσέτης, ένθερμος υποστηρικτής των «Κελτών» και συνιδρυτής της Symphony Technology, εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων με έδρα την Καλιφόρνια, όπως αναφέρει η Boston Globe.
Η ιστορική ομάδα της Βοστώνης κατέκτησε πέρυσι το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας της! Όμως φέτος αποκλείστηκε στους ημιτελικούς της Ανατολής από τους Νιού Γιορκ Νικς. Παρά τον αποκλεισμό, το καλοκαίρι οι Σέλτικς ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον νεαρό προπονητή Τζο Ματσούλα, ο οποίος θεωρείται ο αρχιτέκτονας του τελευταίου τίτλου.