Ο Μιχάλης Μαχαίρας στη στήλη του «με το μαχαίρι στα δόντια», γράφει το δικό του «ευχαριστώ» στην τεράστια αρχηγό του Γυναικείου τμήματος πόλο, Φιλιώ Μανωλιουδάκη. Η Ελληνίδα αθλήτρια είπε το «αντίο», ούσα πρωταθλήτρια και στην ΚΟΡΥΦΗ. Εκεί όπου της άξιζε...

Μετά από 12 χρόνια ένδοξης καριέρας, με δεκάδες τίτλους, ατομικές και ομαδικές διακρίσεις, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη είπε το δικό της «αντίο» στις πισίνες, σκορπώντας συγκίνηση σε όλους τους ερυθρόλευκους οπαδούς. Οξύμωρο το να συγκινείται κάποιος σε ημέρα απόλυτης χαράς και ηδονής, αφού ο Ολυμπιακός μας κατέκτησε το 10ο πρωτάθλημα και 6ο συνεχόμενο της ιστορίας του.

Οι ερυθρόλευκες παίκτριες του Χάρη Παυλίδη έκαναν κάτι, για το οποίο μας έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα, αρκετές φορές, αλλά χωρίς αυτό να είναι εύκολο. Το ΚΑΝΟΥΝ εύκολο! Μας φαίνεται εύκολο, διότι πρωταγωνιστούν εκείνες. Πραγματοποίησαν μια, ή μάλλον άλλη μια, ΜΑΓΚΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ και σίγουρα ΔΙΚΑΙΗ ανατροπή. Αντίπαλος, η ομάδα της Βουλιαγμένης, με την Αλεξία Καμμένου στον πάγκο.

Μέσα σε λίγες μέρες, η σειρά από το 2-1, και το «διπλό» του ΝΟΒ στο Παπαστράτειο, έγινε 3-2 από τον Θρύλο… και πάλι στο Παπαστράτειο. Παίκτες και ερυθρόλευκος ΛΑΟΣ, έγιναν «ένα». Με όλη τη σημασία. Πάντα θα παίζουν με παίκτη παραπάνω οι ερυθρόλευκες, καθώς και ΌΛΑ τα ερυθρόλευκα τμήματα.

Ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδος ήταν το κερασάκι στην τούρτα μετά τον ευρωπαϊκό τελικό, που όμως στέρησε την κορυφή της Ευρώπης, φέρνοντας την κορυφή στις καρδιές μας! Σίγουρα, εκτός από… κερασάκι ήταν και αυτό που άξιζε στην φοβερή και τρομερή Φιλιώ Μανωλιουδάκη, ο οποία κρέμασε το σκουφάκι με το «5», όπως ακριβώς της άξιζε. Οτιδήποτε λιγότερο θα άγγιζε την ιεροσυλία.

Παίκτριες με το ταλέντο, το πάθος, τη θέληση, την εργατικότητα και… την καρδιά της Μανωλιουδάκη είναι πρότυπα για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το πόλο, αλλά και για τον αθλητισμό γενικότερα! Το ήθος ήταν αυτό που ξεχώριζε για την ΘΡΥΛΙΚΗ αρχηγό μας!

Συμφωνώ πως στον αθλητισμό δεν υπάρχει μονάχα η νίκη, αλλά η ήττα. Και είναι σημαντικότερο να διαχειρίζεται κάποιος σωστά την ήττα, παρά τη νίκη. Αλλά, σε ορισμένες στιγμές και καταστάσεις, δεν χωράει η ήττα. Δεν υπάρχει σε κανένα λεξιλόγιο και κανένα λεξικό.

Έτσι και οι παίκτριες του Χ. Παυλίδη, είχαν διαγράψει τη λέξη ήττα, για τον πέμπτο και κρισιμότερο τελικό της Α1 Γυναικών. Έκαναν πράξη και δώρο τη νίκη στο ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ Παπαστράτειο και τη Φιλιώ να φύγει όπως της αξίζει. ΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ!

Την ευχαριστούμε από τις καρδιές μας, είναι μία από εμάς και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή της…

Υ.Γ: Συγκλονιστικός λαός στο Παπαστράτειο, μάγκικος τίτλος επί του ΝΟΒ. Ματσάρες και ανεβασμένο το Ελληνικό πόλο! Κρίμα να μην έχουμε και κολυμβητήριο…

Υ.Γ2: Ο κορυφαίος ΛΑΟΣ για τον ΚΟΡΥΦΑΙΟ σύλλογο του κόσμου!