Ο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, πάτησε στην Ελλάδα στις 21 Ιουλίου του 2004, αποτελώντας την κορυφαία μεταγραφή που έχει κάνει Ελληνική ομάδα!

Σαν σήμερα, στις 21 Ιουλίου του 2004, ο τεράστιος Βραζιλιάνος «μάγος» Ριβάλντο, με τις χρυσές μπάλες και μέλος στους κορυφαίους πάτησε στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού.

Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη όλων των μεταγραφικών περιόδων. Ο τότε Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης είχε ακούσει στη φιέστα της περασμένης σεζόν, τους φιλάθλους που κατέκλυσαν τον Πειραιά να του φωνάζουν «Κόκκαλη, Κόκκαλη σε παρακαλώ, φέρε τον Ριβάλντο στον Ολυμπιακό» και εκείνος το έκανε πράξη.

Ο ερχομός του Βραζιλιάνου στην χώρα μας προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έκαναν τον χαμό τους στο «Ελ. Βενιζέλος» και μετά στην Καστέλλα, στα γραφεία της ομάδας. Φυσικά, και οι τότε παίκτες του Ολυμπιακού ρωτούσαν αν όντως ισχύει η εν λόγω μεταγραφή και θα έχουν συμπαίκτη τον Βραζιλιάνο σταρ.

Ο «Ρίμπο» ήρθε από τη Μαδρίτη, συνοδεία της συζύγου του και των παιδιών τους. Ο Γιώργος Λούβαρης είχε ταξιδέψει στην ισπανική πρωτεύουσα και είχε οριστικοποιήσει τη μεταγραφή αυτή.

Ο Ριβάλντο έμεινε στον Ολυμπιακό 3 χρόνια, αλλά το κλείσιμο από το «λιμάνι» δεν ήταν το ιδανικό.

Όταν μετεγράφη στην ΑΕΚ, (δεν ήθελε να φύγει από την Ελλάδα, λόγω των παιδιών του) σε ντέρμπι επί του ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, όταν οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν τότε με 4-0, ο ίδιος για να προκαλέσει έδειξε τα τέσσερα δάκτυλα του χεριού του. Εκεί έσπασε εντελώς το γυαλί και αρκετοί «έβαλαν στον πάγο» τον τεράστιο Βραζιλιάνο και το πέρασμά του από την ομάδα μας.

Παρόλα αυτά, τις χρονιές που έμεινε ο Ρίμπο στο Λιμάνι, ο Ολυμπιακός πήρε 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδος (ασχέτως εάν τα αμφισβήτησε αυτά ο ίδιος). Ο παίκτης πέτυχε 36 γκολ σε 70 αγώνες.

Εδώ το καλύτερο δίδυμο παικτών που έχουμε δει στην Ελλάδα…