Ο πρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Ντίνο Ράτζα, σύγκρινε το τωρινό NBA με εκείνο των 90's.

Ο Ντίνο Ράτζα παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Marca, με τον ίδιο να στέκεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο σημερινό NBA.

Ο Ράτζα υπογράμμισε πως στο σημερινό NBA, ο Μάικλ Τζόρνταν θα σημείωνε 50 πόντους σε μια κακή βραδιά, ενώ ανέφερε πως θα ξεκινούσε το χτίσιμο μιας ομάδας, έχοντας ως βάση έναν από τους Αντετοκούνμπο, Ντόντσιτς ή Κάρι.

«Τα παιχνίδια μοιάζουν με All-Star Game. Οι διαιτητές σφυρίζουν πολύ. Στα 90s’ ο αγώνας ήταν σκληρός και άρεσε στον κόσμο. Είναι μία διαδικασία business που επεκτείνεται και πρέπει να την αποδεχτούμε. Στο σημερινό μπάσκετ, ο Μάικλ Τζόρνταν θα έβαζε 50 πόντους σε μία κακή βραδιά. Για εμένα είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών για όσα πέτυχε με τις ομάδες που είχε».

Σε ερώτηση, για το ποιους παίκτες θα επέλεγε για να «χτίσει» μία ομάδα από το μηδέν, τόνισε: «Αν έπρεπε να δημιουργήσει μία ομάδα από το μηδέν, θα επέλεγα έναν εκ των Λούκα Ντόντσιτς, Γιάννη Αντετοκούνμπο ή Στεφ Κάρι. Το στυλ του αμερικάνικου μπάσκετ έχει αλλάξει και αυτό είναι υπέρ της προσαρμογής του Ευρωπαίου παίκτη».