Απρόσμενη ήττα για τους ερυθρόλευκους από την Κηφισιά με 3-1 σετ στο Ζηρίνειο.

Τον Ολυμπιακό υποδέχτηκε η Κηφισιά στο Ζηρίνειο για την 20η αγωνιστική της Volleyleague ανδρών, με τους ερυθρόλευκους να ηττώνται με 3-1 σετ…

Ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τούμπανου…

Η Κηφισιά ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρώτο σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 5-0. Οι ερυθρόλευκοι όμως αντέδρασαν και μείωσαν σε 5-2. Φάνηκε φανερά από τους πρώτους,  κιόλας πόντους πως οι ερυθρόλευκοι μπήκαν χαλαρά στο παιχνίδι. Η Κηφισιά συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα της, κρατώντας παράλληλα και τον Ολυμπιακό σε απόσταση 2 και 3 πόντων μέχρι που ο Ολυμπιακός μείωσε σε 11-10. Από εκεί και έπειτα η ομάδα των Βορείων Προαστίων πήρε ξανά προβάδισμα 2 και 3 πόντων, μέχρι που ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 18-18 με μπλοκ του Γιώργου Πετρέα. Η Κηφισιά ξέφυγε και πάλι στο σκορ, φτάνοντας στο 24-21. Εντέλει το πρώτο σετ κατέληξε στην ομάδα της Κηφισιάς με 25-22, η οποία έκανε το 1-0 στον αγώνα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο σετ, έτσι ώστε να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τη νίκη. Ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς το προβάδισμα και έφτασε να προηγείται με 5-8, με την Κηφισιά όμως στην συνέχεια να περνάει μπροστά με 9-8. Έπειτα οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 9-11, αλλά η Κηφισιά επέστρεψε ξανά, κάνοντας το σκορ 12-11. Η Κηφισιά αύξησε το προβάδισμα της σε 14-11, με τους ερυθρόλευκους στην συνέχεια να αντιδρούν και να ισοφαρίζουν σε 18-18. Η ομάδα του Μουνιόθ χαλάρωσε, δίνοντας την δυνατότητα στην Κηφισιά να προσπεράσει και να πάρει και καλή διαφορά με 23-20. Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε και προσπέρασε με 23-24, με την Κηφισιά τελικά να παίρνει και το δεύτερο σετ με 26-24 και να κάνει το 2-0.

Στο τρίτο σετ οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ώστε να ανατρέψουν το παιχνίδι, παίρνοντας από νωρίς διαφορά με 0-5. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αρκετά καλύτερος, φτάνοντας στο 6-13 χωρίς να μοχθήσει. Η ομάδα του Μουνιόθ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο για το υπόλοιπο του σετ, μη δίνοντας ελπίδες στην ομάδα της Κηφισιάς. Ο Θρύλος έκανε το 7-16 μετά από μπλοκ του Ράουβερντινκ, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την κατάκτηση του τρίτου σετ και παράλληλα της μείωσης του σκορ. Οι ερυθρόλευκοι πήραν το τρίτο σετ με 12-25 , δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης.

Το τέταρτο σετ άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι άκρως ανταγωνιστικές και να μην αφήνουν η μία την άλλη να ξεφύγει στο σκορ. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 5-6 αλλά η ομάδα της Κηφισιάς αντέδρασε και πήρε το προβάδισμα με 11-10. Η Κηφισιά έφτασε να προηγείται με 15-12, με τους ερυθρόλευκους να αντιδρούν και να μειώνουν στο πόντο (15-14). Η Κηφισιά όμως ξέφυγε ξανά με 3 πόντους (19-16) σε κρίσιμο σημείο.  Οι ερυθρόλευκοι δίχως να μπορούν να αντιδράσουν βρέθηκαν πίσω με 23-18, με την Κηφισιά τελικά να παίρνει το τέταρτο σετ και παράλληλα την νίκη με 3-1 σετ.

Περισσότερα σε λίγο…