Ο Αλέξανδρος Παπανικολάου σχολιάζει στο thrylos24.gr την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος και την 3αρα στον καλύτερο πελάτη.

Αυτό ήταν φίλοι Ολυμπιακοί. Το 46ο πρωτάθλημα κατακτήθηκε και μαθηματικά και θα κοσμεί και αυτό το μουσείο του Ολυμπιακού.

Δεν ξέρω από που να αρχίσω και από που να τελειώσω. Δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει να γίνει αναφορά στην σημερινή διαιτησία. Ωστόσο όσο και να μην θες να ασχοληθείς, απλά δεν γίνεται.

Οι διαιτητές του σημερινού ντέρμπι κυριολεκτικά έκαναν τα πάντα για να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός. Ακύρωσαν 2 γκολ, το 1ο ήταν σωστή απόφαση και το 2ο λανθασμένη κατά την γνώμη μου, και δεν έδωσαν πέναλντι στην καθαρή ανατροπή του Φορτούνη στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Όμως δόθηκε πολύ εύκολα το πέναλτι στον Παναθηναϊκό, από το οποίο οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ. Επίσης χαρίστηκαν αρκετές κάρτας στους παίκτες του τριφυλλιού. Οι ποδοσφαιριστές του Λαζλο Μπόλονι μπήκαν για να δώσουν αγώνα καράτε και όχι ποδοσφαίρου.

Αρκετά όμως με το θέμα της διαιτησίας. Απλά αναφέρθηκα γιατί αν όλα αυτά τα σφυρίγματα γινόντουσαν από την αντίθετη πλευρά θα είχαν εκπομπές και έκτακτα δελτία ειδήσεων για κλοπές, για ντροπές και λοιπά όμορφα που μας προκαλούν γέλιο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν άφησαν τίποτα να τους επηρεάσει. Ούτε η διαιτησία, ούτε η τύχη του Παναθηναϊκού, που προηγήθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα, επηρέασαν τους Πειραιώτες. Ο στόχος ήταν μόνο η νίκη για την μαθηματική κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε αμέσως τα πλάνα, εξαιτίας της αναγκαστικής αλλαγής του Μπα και δικαιώθηκε με τις αλλαγές του. Ο Χασαν πέτυχε 2 τέρματα και ο Μπρούμα δημιούργησε το 2ο και πέτυχε το 3ο δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Η 3αρα κόντρα στον καλύτερο πελάτη και με τον τρόπο που ήρθε έκανε πιο γλυκή την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίγες μέρες πριν ήρθε το πρωτάθλημα στο βόλεϊ κόντρα στον Παναθηναϊκό, σήμερα στο ποδόσφαιρο, αλλά ναι είναι “πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοντινός”. Πέρασε και η πρωταπριλιά.

Η ομάδα δεν σταματάει και δεν χαλαρώνει στιγμή. Ήδη ο σχεδιασμός για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει.

Κλείνω με μια ευχή. Όλοι μας του χρόνου να είμαστε καλά και να γιορτάσουμε με την ομάδα το επόμενο πρωτάθλημα!