Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την Ευρωλίγκα γιατί, όπως αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, οι μισθοί των «ερυθρόλευκων» ξεπερνούν τα έσοδα της ομάδας..

Η EuroLeague τιμώρησε τον Ολυμπιακό με πρόστιμο ύψους 84.000 ευρώ..

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας  τιμωρήθηκαν για παραβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις σεζόν 2017-18 και 2018-19, μετά από εκτεταμένες πειθαρχικές διαδικασίες και παρακολούθηση από την Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης (Management Control Commission).

Ο μεν Ολυμπιακός θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ, επειδή το συνολικό ποσό των συμβολαίων που έχει ανέρχεται πάνω από το 65% των εσόδων της ομάδας ενώ τα υπόλοιπα 14.000 ευρώ αφορούν άλλου είδους παράβαση των κανονισμών.

Η δε ΤΣΣΚΑ Μόσχας  τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 42.000 ευρώ για την μη προσκόμιση απαραίτητων εγγράφων και μη τήρηση των προθεσμιών FSFPR.

Παράλληλα, η Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα στην ομάδα του Παναθηναϊκού για το κατά πόσο πληροί τις υποχρεώσεις του FSFPR.