Προσφυγή κατά της ΓΣ της ΕΠΟ κατέθεσε στο διαιτητικό δικαστήριο ο Ολυμπιακός.

Στην έκτακτη ΓΣ που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη και είχε θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός παρουσίασε ξεκάθαρη λύση. Με τον τρόπο αυτό “έβγαλε στη σέντρα” την ακατανόητη απόφαση που πέρασε η διοίκηση Γραμμένο για να συμπληρωθεί τετραετία. Συγκεκριμένα  ενώνουν μια εκλεγμένη διοίκηση, αυτή του Γραμμένου με μια διορισμένη, την ΠΔΕ του Δρόσου. Στην εν λόγω ΓΣ ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση κατά της ΕΠΟ, καθώς η τετραετία της διοίκησης Γραμμένου συμπληρώνεται στις 18/08/21, δηλαδή έχει ακόμα ένα χρόνο θητείας.

Παρόλο που ο Ολυμπιακός ξεσκέπασε τα ύπουλα πλάνα τους αυτές οι παράνομες τροποποιήσεις πέρασαν από τη ΓΣ της ΕΠΟ . Αναπόφευκτα, ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας την ακύρωσή τους.

Στην ΕΠΟ  δεν έχει γίνει αντιληπτό πως πρέπει να ακολουθούν μια σειρά κανόνων.  Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος για ακόμη μια φορά εκτέθηκε. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το έγγραφο που αιτιολογεί την τροποποίηση του άρθρου 82 αποτελεί εντολή και επιταγή της FIFA, η άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών. Όταν ο Αλέξης  Κούγιας εύλογα του ζήτησε να παρουσιάσει το έγγραφο της FIFA, ο Γραμμένος έκανε “κωλοτούμπα” και είπε ότι «δεν υπάρχει ρητή εντολή αλλά προτροπή».

Έτσι, ο Ολυμπιακός με μια κίνηση-ματ επιτυγχάνει αποτρέψει τα σχέδια της ΕΠΟ για εκλογές αυτό το καλοκαίρι.