Οι «Μερένχες» και η περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησαν των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας με 92-83 και 76-67 αντίστοιχα και θα κοντραριστούν με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκα

«Βασιλική» πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας

Με επιθετικό πλουραλισμό και πολλούς πρωταγωνιστές η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής.

Έχοντας 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πολύ ποσοστά ευστοχίας στα εντός παιδιάς (17/34 δίποντα, 12/27 τρίποντα) η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 92-83 και επιστρέφει σε τελικό Ευρωλίγκας μετά από 3 χρόνια. «Φτωχή» η εικόνα των Ρώσων, που είχε σε μέτρια βραδιά τους Ντε Κολό και Σέρχιο Ροντρίγκεθ, με τον Κάιλ Χάινς να παλεύει μόνος του.


Τράβηξε… Ντίξον από το μανίκι και πήγε τελικό η Φενέρ!

Στα… ζόρια απάντησε με Μπόμπι Ντίξον η Φενέρ!

Ο βραχύσωμος γκαρντ ήρθε από τον πάγκο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και παίρνοντας την ομάδα του Ομπράντοβιτς στις… πλάτες του, γονάτισε 76-67 τη Ζαλγκίρις και την έστειλε στον τρίτο σερί τελικό Ευρωλίγκας!

Ο Αμερικανός με το τουρκικό διαβατήριο πρόλαβε σε 12 λεπτά συμμετοχής να πετύχει 19 πόντους(!), με 5/5 δίποντα και 3/6 τρίποντα, με τον Ντατόμε να προσθέτει 16 πόντους και τον Κώστα Σλούκα να ήταν εξίσου καλός με 14 και 3 ασίστ. Από το σύνολο του Σάρας, πρώτος σκόρερ ήταν ο Πάνγκος με 16 πόντους, ενώ νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Ντέιβις με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.