Ο Ολυμπιακός καλείται να διαβάσει σωστά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και να περιορίσει όλους τους… άσους του ΠΑΟ, όχι μόνο τον Κέντρικ Ναν.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν ότι μπορεί να περιορίσει τον Κέντρικ Ναν, τον πιο εκρηκτικό παίκτη του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, όσο καυτός είναι στο ΟΑΚΑ, τόσο πιο επικίνδυνη είναι συνολικά η επιθετική γραμμή των «πρασίνων». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει παρακολουθήσει πώς οι τουρκικές ομάδες κατάφεραν να «κλειδώσουν» τον Ναν στα play-offs της Euroleague και στο Final Four. Όμως γνωρίζει πως το πραγματικό στοίχημα είναι πιο σύνθετο.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ο Ναν. Ο Κώστας Σλούκας είναι πάντα ένας παίκτης που διψά για αντίδραση, ειδικά μετά την αρνητική του παρουσία στην Ευρώπη. Ο Σλούκας ξέρει καλά τον Ολυμπιακό και στους περσινούς τελικούς είχε κάνει τη ζημιά. Αν βρει ρυθμό, μπορεί να γίνει καταλύτης.

«Βόμβες» στη Σερβία για Ολυμπιακό
«Βόμβες» στη Σερβία για Ολυμπιακό

Πολύ σημαντικός είναι και ο Τσέντι Όσμαν. Όταν ο Ναν δεν «τραβάει», ο Τούρκος φόργουορντ παίρνει πρωτοβουλίες, παίζει με ένστικτο και δίνει βάθος και πλουραλισμό στην επίθεση του Παναθηναϊκού.

Η άμυνα των Πειραιωτών πρέπει να είναι άψογη και στα τρίποντα, ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ, εκεί που οι «πράσινοι» βρίσκουν ρυθμό από την περιφέρεια. Κάτι που δεν συνέβη στο Final Four. Ο Μπαρτζώκας πρέπει να παρουσιάσει ένα αμυντικό πλάνο που θα κόψει τη δημιουργία στην πηγή και θα αποσυντονίσει το transition.

Ο πρώτος τελικός της Basket League είναι μια μάχη μυαλού, αντοχής και στρατηγικής. Ο Θρύλος καλείται να σταματήσει όχι μόνο τον Ναν, αλλά και όλους τους υπόλοιπους.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24