Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο καθηγητής παθολογίας ιατρικού τμήματος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας, Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο καθηγητής παθολογίας ιατρικού τμήματος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας, Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να μην γινόμαστε γιατροί του εαυτού μας.

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τη χορήγηση των φαρμάκων και για το ότι πρέπει να λαμβάνονται όπως συνταγογραφούνται από το γιατρό, διαφορετικά η κατάσταση της υγείας ενός ασθενή μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Λυμπερόπουλος βρίσκει παράδοξο το γεγονός ότι πολύ κόσμος φοβάται και αρνείται να κάνει το εμβόλιο. Εξήγησε ότι κατά τη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου της Pfizer δεν παρακάμφθηκε κανένας κανόνας ασφαλείας παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με βάση τα δεδομένα της επιστήμης.

«Η ασφάλεια είναι εγγυημένη», είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε πως για να υπάρξει ανοσία της αγέλης και για να μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς, είναι απαραίτητο να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.

πηγή: megatv.com