Απογοητευτική τρίτη περίοδος που δεν είχαμε καθόλου επιθετικό απολογισμό

Με τη νίκη του στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος σε 1-1 και πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει νέο break στο ΟΑΚΑ, ώστε να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα της έδρας.

Το βράδυ της Πέμπτης (7/6) ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το 2-0 και, ουσιαστικά, να αποκτήσουν τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Και συνάμα, την επιστροφή τους στην κορυφή.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, τόσο λόγω των… γνωστών αποφάσεων της διαιτησίας, με αποκορύφωμα του φάουλ σε βάρος του Παπαπέτρου 21.8’’ πριν τη λήξη του ματς, όσο και λόγω της κάκιστης απόδοσης της ομάδας του Πειραιά στο δεύτερο ημίχρονο. Και δη, στην τρίτη περίοδο.

Για του λόγου το αληθές, στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σημείωσαν μόλις 7 πόντους. Με το επιμέρους σκορ της περιόδου να είναι στο 16-7 υπέρ των «πρασίνων».

Εκεί έγινε η μεγάλη… ζημιά για τον Ολυμπιακό, όπου παίζοντας δίχως καθαρό μυαλό, έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, με αποτέλεσμα να έχει πολύ κακές επιλογές στην επίθεση.

Συνεπώς, με 7 πόντους σε μία περίοδο, δεν κερδίζεται τελικός πρωταθλήματος…