Breaking news

Τελειώνει και μαθηματικά και κοιτάζει… Κύπελλο!

Τελειώνει και μαθηματικά και κοιτάζει… Κύπελλο!

Ποδοσφαιρική «μαγεία» με μέντορα τον… Πέδρο Μαρτίνς!

Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά για όλους μας μόλις... ξεκίνησε. Μία χρονιά που όλοι περιμέναμε πως και πως, μία χρονιά που όλοι θέλαμε την επιστροφή στην κορυφή. Ο Θρύλος, του Πέδρο Μαρτίνς είναι εδώ, η ποδοσφαιρική μαγεία είναι έτοιμη για μεγάλα και ασύλητα βράδια. Γράφει ο Πάρης Τσιλιώτης...


Η ομάδα δείχνει έτοιμη να μασήσει σίδερα και να τσαλαπατήσει όποιον βρεθεί στην διάβα της. Φέτος η περίοδο χάριτος τελείωσε και θα μιλήσει η «μαγεία» από την ΟΜΑΔΑΡΑ που έχει ετοιμάσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Μία ομάδα η οποία είναι έργο τέχνης να την παρακολουθείς να αγωνίζεται. Απλά χαίρεσαι να βλέπεις ποδόσφαιρο. Χαίρεσαι να βλέπεις αυτούς τους παίκτες να μαγεύουν με την «ερυθρόλευκη» και όλα αυτά είναι φυσικά δημιούργημα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει φτιάξει μία ομάδα η οποία δεν σταματάει να πιέζει, κυνηγάει πρώτη τις; μπάλες, έχει άριστους αυτοματισμούς στα εξτρεμ και τα μπακ, ενώ ο άξονας απλά είναι απόλαυση με το πόσο απλά μεταφέρει την μπάλα. Το κέντρο της άμυνας λειτουργεί μετά από χρόνια υποδειγματικά και όλα αυτά, γιατί; Γιατί πολύ απλά η ομάδα μας έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν είναι σκορποχώρι, δεν έχει κενά (πέρα από ελάχιστες ατέλειες…), έχει βρει παίκτες για κάθε θέση, έχει έναν καπετάνιο που την οδηγεί υποδειγματικά και πάνω απ όλα έχει έναν ΗΓΕΤΗ ο οποίος είναι η μόνιμη ασπίδα αυτής της ομάδας.

Ειλικρινά από εποχή Βαλβέρδε θυμάμαι είχα να ζήσω τέτοιους παικταράδες μαζεμένους. Από τότε. Για την ακρίβεια πάντα είχαμε καλές ομάδες άσχετα από τα όποια λάθη γίνονται, άλλωστε δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κάνει λάθη όλοι κάπου κάποτε θα κάνουμε η κάναμε.

Παίκτες με ποιότητα όπως ο Βαλμπουενά που αλλάζουν κλικ πιο πάνω την ομάδα είναι απαραίτητοι. ήρθε ο παικταράς το κατάλληλο χρονικό σημείο. Λες και το ήξερε. Ο Φορτούνης, αυτός ο αρχηγός που θα επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ τραυματίστηκε και θα απουσιάσει για έξι μήνες. Ο Γάλλος ζογκλέρ θα βγει μπροστά και δείχνει ότι ακόμα και στα 34 είναι ικανός να κουβαλήσει την ομάδα στους ώμους του για να κατακτήσει η ομάδα τους στόχους της.

Άψογες εκτελέσεις κόρνερ, άψογες εκτελέσεις φάουλ, άψογες πάσες, άψογα κοψίματα της μπάλας απλά βρήκαμε το άλλο μας μισό για αυτή την θέση. Ο Φορτούνης μπορεί πλέον και όταν επιστρέψει με το καλό να μπορεί να πάρει ανάσα από έναν άξιο αντικαταστάτη.

Όταν οι άλλοι ψάχνουν στα αζήτητα ο Βαγγέλης Μαρινάκης χτύπαγε μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση. Μάλιστα αρκετοί τον έβγαλαν συνταξιούχο. Τώρα που θα τους κολλήσει τα ένσημα να δούμε, είναι συνταξιούχος;

Για να κλείσουμε. Κάποιοι πέρυσι βιάστηκαν να βγάλουν ανίκανο τον Πέδρο Μαρτίνς. Τώρα; Καλό είναι όπως λέω πάντα. Όχι βεβιασμένα συμπεράσματα. Όλα και όλοι θέλουν τον χρόνο τους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κουμπώσει άψογα με την ομάδα, έχει μία ποδοσφαιρική λογική στα θέλω μας (πρεσινγκ, επιθετικό ποδόσφαιρο, ωραίους αυτοματισμούς κ.τ.λ…) και πλέον είναι ένα με εμάς. Βρήκαμε λοιπόν τον καπετάνιο μας που για πολύ καιρό ακόμα θα μας κουμαντάρει και θα μας οδηγεί υποδειγματικά…

Google News Ακολουθήστε στο Google News - Thrylos24.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις γύρω από τον Ολυμπιακό.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Διάβασε επίσης