Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε στην έδρα της Ζαλγκίρις, για τον τρίτο αγώνα στη σειρά των μεταξύ τους αγώνων με σκορ 80-60. Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται το βράδυ της Πέμπτης, να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, με αποτέλεσμα να πάνε τη σειρά σε 5ο αγώνα.

Ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα  

Στην καυτή έδρα της Ζαλγκίρις «Zalgirio Arena», η οποία είχε γεμίσει με 15.000 φιλάθλους της λιθουανικής ομάδας, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως στόχο να πάρουν τη νίκη και τουλάχιστον να μην τελειώσει εις βάρος τους στο Κάουνας η σειρά. Με τον Μιλουτίνοφ, αλλά όχι χωρίς προβλήματα η ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίσιους, ως γηπεδούχος, επέλεξε να ξεκινήσει για τον τρίτο αγώνα της σειράς, τους Πάνγκος, Μίσιτς, Γιανκούνας, Ουλανόβας και Ντέιβις, ενώ ο Γ. Σφαιρόπουλος τους Ρόμπερτς, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και ΜακΛιν.

Στα πρώτα 4 λεπτά του αγώνα, οι Πειραιώτες είχαν ξεκινήσει καλά, ελέγχοντας τον ρυθμό, προηγούμενοι με +6 (4-10 και 7-13) με έναν «εκρηκτικό» Ρόμπερτς. Η Ζαλγκίρις μείωνε και σχεδόν 1.30 πριν τη λήξη της περιόδου, πήρε και το πρώτο της προβάδισμα (19-16). Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τρίποντο, όμως η περίοδος ολοκληρώθηκε με 21-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, σταθερά προηγούνταν η Ζαλγκίρις. Μάλιστα, πήρε το μεγαλύτερο προβάδισμά της έως εκείνο το σημείο το +13 (35-24) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Αυτό, συνέβη χάρη σε σερί της 16-5 υπέρ της. Το σερί αυξήθηκε, το ίδιο και η διαφορά. Έφτασε και το +16, αλλά κατάφερε με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου να τη ρίξει στο +11 (47-36).

Στην τρίτη περίοδο, η άμυνα του Ολυμπιακού έδεσε, διορθώθηκαν τα όποια λάθη, μείωσε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, επιστρέφοντας στο παιχνίδι. Όμως, στο 5-0 του Σπανούλη, διαμορφώνοντας τη διαφορά στους 7 πόντους, σε 2.30 λεπτά η Ζαλγκίρις έβαλε 9 πόντους δεχόμενη μονάχα έναν! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το να αυξηθεί εκ νέου η διαφορά. Μάλιστα, με μπάζερ μπίτερ τρίποντο των γηπεδούχων, η περίοδος ολοκληρώθηκε με την μεγαλύτερη διαφορά έως εκείνο το σημείο, το +17 (67-50).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε να παραδίδουν τα όπλα, με σκοπό να κρατήσουν και δυνάμεις για τον «τελικό» της Πέμπτης. Το τελικό σκορ ήταν το 80-60, υπέρ της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίσιους.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-36, 67-50, 80-60.