Μετά από μια εντυπωσιακή πορεία στο Final 8 του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος οι Κορασίδες της Ακαδημίας χάντμπολ του Ολυμπιακού, κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου.

Στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκες» πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στην ομάδα της Πυλαίας, σε έναν αγώνα με υψηλό ρυθμό και ένταση, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 25-29. Παρά το αποτέλεσμα, η εμφάνισή τους άφησε θετικές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον.

Επιπλέον, η ατομική διάκριση της Ελευθερίας Σιτζάκη, η οποία αναδείχθηκε καλύτερη αριστερή ίντερ της διοργάνωσης επισφράγισε την εξαιρετική παρουσία του Ολυμπιακού στο final 8.

Βόλεϊ: Πρωταθλήτριες Ελλάδος για δεύτερη φορά οι Κορασίδες του Ολυμπιακού!
Βόλεϊ: Πρωταθλήτριες Ελλάδος για δεύτερη φορά οι Κορασίδες του Ολυμπιακού!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με συγκέντρωση και πάθος, καταφέρνοντας να επιβάλει τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά. Με αποτελεσματικές επιθέσεις και καλή αμυντική λειτουργία, οι Πειραιώτισσες πήραν προβάδισμα 6-4 και στη συνέχεια 7-5, διατηρώντας σταθερά τη διαφορά των δύο τερμάτων.

Η ομάδα της Πυλαίας αντέδρασε και ισοφάρισε σε 7-7, όμως ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 8-7, μετά από όμορφη συνεργασία στην επίθεση. Ωστόσο, η συνέχεια άνηκε στην ομάδα της Πυλαίας, η οποία με επιμέρους σκορ 1-3, πέρασε μπροστά με 8-10. Οι «ερυθρόλευκες» μείωσαν προσωρινά σε 10-11, αλλά έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 12-15.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κορασίδες του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένες να ανατρέψουν την κατάσταση και με πίεση σε άμυνα και επίθεση, μείωσαν άμεσα στο γκολ (14-15). Η Πυλαία όμως βρήκε και πάλι λύσεις και ανέβασε τη διαφορά στους τρεις (17-20).

Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω. Με σωστές επιλογές στην επίθεση, σταθερή άμυνα και καθοριστικές επεμβάσεις της τερματοφύλακάς του, πλησίασε εκ νέου στο γκολ (19-20) και ισοφάρισε λίγο αργότερα σε 24-24.

Η Πυλαία, κατάφερε στα τελευταία λεπτά να πάρει προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη με τελικό σκορ 25-29.

Tα πεντάλεπτα: 3-3, 5-4, 7-6, 8-8, 9-10, 12-15 (ημιχ.) 15-17, 17-19, 20-21, 22-24, 24-26, 25-29.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Μεσσήνης): Ανδριώτη, Πασχαλούδη 6, Ωρολογά 3, Μητσάκου, Μελίνα Νέζερη, Τεμπέλη, Σιτζάκη 6, Γαρεφαλίεφ, Ρέμμα 6, Ριζογιάννη 1, Σελημάι 3, Καραμπινάκη, Χριστίνα Νέζερη, Ταμβακίδη, Παπανικολάου, Νομικού.

ΠΥΛΑΙΑ (Διονύσης Καραγκιοζόπουλος): Αρσένογλου, Ιντσίδου 2, Χατζηνικολάου, Σιφνιάδου, Τσιρώνη 6, Παναγιωτίδου 8, Χατζοπούλου 1, Βαρυτιμιάδου 3, Πανιώρα 5, Τσόχα, Πάσχου, Ποζβαντίδη, Μιχαλίδου 4, Ποπετσίδου, Κεχαγιά, Γκόνου.

Τάσος Σταματελόπουλος

Θυμάμαι ακόμα ήμουν παιδάκι, όταν με φέρανε μες το Καραϊσκάκη... Και συγκεκριμένα όταν με πήγε ο πατέρας μου στο παλιό και ιστορικό Καραϊσκάκη, πριν ακόμα αυτό γκρεμιστεί, τότε που πήρα το «ερυθρόλευκο» βάπτισμα του πυρός μπαίνοντας στο γήπεδο από το σημείο στο οποίο είχε συμβεί η τραγωδία της Θύρας 7. Δέος και ανατριχίλα…

Η μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό με έφερε στο THRYLOS24, το site που καλύπτει όλα τα τμήματα του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου στον πλανήτη. Και μαζί με τα άλλα παιδιά, θα προσπαθώ να αναδεικνύω διαρκώς το μεγαλείο και την ένδοξη ιστορία του Θρύλου μας!

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24