Έχοντας όλες τις συνθήκες εις βάρος του, ο Ολυμπιακός έχασε στο σουτ από τον Παναθηναϊκό με 67-65 και πλέον η σειρά τον τελικών βρίσκεται πλέον στο 1-1.

Με τις απώλειες κατά τη διάρκεια του αγώνα να διαδέχονται την μια μετά την άλλη και τη διαιτησία να δίνει δικό της ρεσιτάλ, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε στην πρώτη του ήττα από τον Παναθηναϊκό μετά από 14 σερί νίκες και έχασε με 67-65.

Η σειρά των τελικών πλέον βρίσκονται στο 1-1 με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους την ερχόμενη Κυριακή στο ΣΕΦ (11/06).

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μάχη άνιση εις βάρος του Ολυμπιακού ο οποίος είδε τον Γουόκαπ να αποβάλλεται στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κατόπιν αστείας απόφασης των διαιτητών, ενώ στη συνέχεια έφυγε λαβωμένος ο Βεζένκοφ με τραυματισμό στο πόδι.

Το ματς

Νωθρό ξεκίνημα από τους ερυθρόλευκους οι οποίοι ήταν δυσλειτουργικοί στην επίθεσή τους, κάνοντας φτηνά λάθη και φάουλ, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύονταν κάθε ολιγωρία της άμυνας σε σετ παιχνίδι, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο και έχοντας αυτοπεποίθηση για να ξεκινήσουν εύστοχα και να προηγηθούν με 15-4 στο 4′.

Μετά το τάιμ-άουτ, οι Πειραιώτες ανασυντάχθηκαν και στις δύο πλευρές του παρκέ, μείωσαν τη διαφορά άμεσα και την έφεραν στο -4 (17-13), όμως ένα ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ του Γουόκαπ στον Λι ο οποίος φάνηκε να χτυπά μόνος του τον προσαγωγό του, επέστρεψαν στον ΠΑΟ να ξαναχτίσει διαφορά και να την επαναφέρει σε διψήφια επίπεδα.

Σκορ α’ περιόδου 25-13 με το μομέντουμ να αλλάζει ξανά υπέρ των πρασίνων και τον Ολυμπιακό να αναλώνεται σε εύκολα λάθη επιτρέποντας τον αντίπαλό του να ξεφύγει ξανά στο σκορ.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασαν και πάλι άμεσα στο ευρύ πράσινο προβάδισμα, διατήρησαν την ψυχραιμία τους απέναντι στην πιεστική αντίπαλη άμυνα, έβαλαν μακρινά σουτ, έβγαλαν κάποιες επιθετικές φάσεις όπου την κυκλοφορία της μπάλας δεν μπορούσε να την ακολουθήσει ο ΠΑΟ και με ένα σερί 12-0, έφεραν το ματς στα ίσα στο 25-25.