Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Έβανς, ο Ολυμπιακός εξετάζει παίκτη της Euroleague για να καλύψει το κενό στο «1».

Ο Ολυμπιακός βιώνει μία κρίσιμη φάση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς, ο οποίος υπέστη ρήξη αχίλλειου στο αριστερό πόδι και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 10 μήνες. Ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε απέναντι στη Ζαλγκίρις σε ανύποπτη φάση. Αφήνοντας τεράστιο κενό στο περιφερειακό ροτέισον των «ερυθρολεύκων». Η διοίκηση και το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού έχουν ήδη θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση γκαρντ που να μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει, αλλά χωρίς βιασύνη. Έτσι ώστε να γίνει η κατάλληλη επιλογή για τη θέση του Έβανς.

Τις τελευταίες μέρες, αρκετά ονόματα έχουν εμφανιστεί στα δημοσιεύματα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Ένα από αυτά που έχει τραβήξει ιδιαίτερα την προσοχή είναι ο Γκλιν Γουάτσον, παίκτης της Βιλερμπάν, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική πρώτη χρονιά στην Euroleague.

Μάλακαϊ Φλιν: Ο γκαρντ που ακούγεται για Ολυμπιακό (vids)
Μάλακαϊ Φλιν: Ο γκαρντ που ακούγεται για Ολυμπιακό (vids)

Ποιος είναι ο Γκλιν Γουάτσον; 

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, γεννημένος το 1997, έχει μέσο όρο 14,7 πόντους, 3,1 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ, με 41,5% στα τρίποντα. Καθιστώντας τον έναν από τους πιο αξιόπιστους δημιουργούς και εκτελεστές στη διοργάνωση. Πριν μετακομίσει στη Λιόν, αγωνίστηκε στη Γκραβελίν, όπου είχε ήδη αφήσει καλές εντυπώσεις.

Ο Ολυμπιακός αναζητά έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Έβανς: γκαρντ που να μπορεί να παίξει στο υψηλό επίπεδο της Euroleague. Να δημιουργεί παιχνίδι και να απειλεί με το σουτ. Η δεξαμενή των ελεύθερων παικτών αλλά και οι επιλογές από το ΝΒΑ είναι περιορισμένες. Γι’ αυτό και οι Πειραιώτες εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση ενός παίκτη όπως ο Γουάτσον. Το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μόνο μέχρι το καλοκαίρι καθιστά πιο εφικτό το ενδεχόμενο buy out συγκριτικά με άλλες περιπτώσεις.

Η τελική απόφαση θα είναι αποκλειστικά του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσει αν ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για έναν παίκτη της Euroleague για να καλύψει το κενό του Έβανς. Οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται καθοριστικές. Η ομάδα θέλει να βρει γκαρντ που θα δώσει άμεσα λύσεις και θα ταιριάξει με τη φιλοσοφία της. Όλα αυτά χωρίς όμως να διαταραχθεί η συνοχή του ρόστερ.

Η αναζήτηση του Ολυμπιακού είναι μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της σεζόν. Διότι η ομάδα θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Euroleague.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…