Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον 6ο διαδοχικό τίτλο του στην Α1, καθώς δεν τα κατάφερε απέναντι στον ΠΑΟ (66-74).

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε στην «πράξη τρίτη» τον Παναθηναϊκό, στην Αίθουσα 5 του ΣΕΦ. Ήταν η αναμέτρηση που θα έκρινε τον νικητή της Α1 Γυναικών για φέτος. Με τις δύο ομάδες στο 2-2 και πληθώρα ανακοινώσεων εκατέρωθεν.

Σίγουρα, χρόνια είχαμε να δούμε τόσο αμφίρροπους τελικούς μεταξύ των δύο συλλόγων, σε επίπεδο μπάσκετ Γυναικών. Ο Θρύλος είχε την απουσία της Άννας Σπυριδοπούλου, η οποία να θυμίσουμε τραυματίστηκε σοβαρά και αναγκάστηκε να χειρουργηθεί. Όμως και ο ΠΑΟ είχε ένα θέμα της τελευταίας στιγμής, με την Γέλενα Λεουτσάνκα να μην μπορεί να αγωνιστεί. Λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στον δεύτερο τελικό, στο γόνατο.

Για τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Παντελάκης επέλεξε στο βασικό σχήμα τις Σταμολάμπρου, Αλεξανδρή, Ντέιβις, Φοντέιν, Κόστοβιτς. Ενώ η Ελένη Καπογιάννη επέλεξε τις Χατζηνικολάου, Λύμουρα, Μόργκαν, Ρίντ και στο «5» την Μούλη, ελέω έλλειψης σέντερ για τις πράσινες.

Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν γρήγορα με 5-0, παίρνοντας και έναν αέρα ψυχολογίας. Μάλιστα, στα πρώτα τέσσερα λεπτά, η διαφορά είχε φτάσει στο +7 (11-4), με εξαιρετικά καλάθια και επιλογές στην επίθεση από τις παίκτριες της ομάδας μας. Η ομάδα μας είχε πρώτες σκόρερ τις Κόστοβιτς, Σταμολάμπρου, οι οποίες είχαν από 6 πόντους. Με τον ΠΑΟ να ρίχνει τη διαφορά με ένα σερί 8-0 (14-14). Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με έναν πόντο (16-17).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές. Η ομάδα της Καπογιάννη, σχεδόν στα μισά της περιόδου προηγήθηκε με 28-19, χάρη στο 8ο λάθος του Ολυμπιακού. Ο οποίος παρουσίαζε προβλήματα στην άμυνα, αλλά και στις επιλογές της επίθεσης. Ο Θρύλος μείωσε τη διαφορά, όμως το α’ μέρος βρήκε τις πράσινες να προηγούνται.

Μόλις ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (32-32) τον ΠΑΟ. Η Ριντ είχε φτάσει ήδη το νταμπλ-νταμπλ, σε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνισή της. Όπως επίσης είχε φτάσει και η Φοντέιν. Στα «ψηλά» έφτασε και η Σταμολάμπρου, με 17π. δικούς της και το σκορ στο 40-40, μετά από διαγωνισμό τριπόντων. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 47-46, με ένα λεπτό να απομένει, όμως και πάλι οι πράσινες πήραν προβάδισμα με την ολοκλήρωση της περιόδου (47-51).

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός δοκίμασε να παίζει στην άμυνα ζώνη, όμως ο ΠΑΟ αξιοποιούσε κάθε λάθος της ομάδας μας (52-57). Οι πράσινες κέρδιζαν και κατοχές (λόγω ριμπάουντ) και πόντους (λόγω δεύτερων επιθέσεων). Σε ένα κρίσιμο σημείο, σχεδόν τρία λεπτά πριν το τέλος, ο ΠΑΟ χάρη σε τρίποντο της Λύμουρα, πήρε μια διαφορά +9 (56-65). Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (60-70), ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κάνει μία τιτάνια ανατροπή. Φυσικά, είχε να αντιμετωπίσει και τον χρόνο. Δυστυχώς, η ομάδα μας δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε με 66-74.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Σχινάς, Παντελίδης.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-32, 47-51, 66-74.