Παραδόθηκε ο ευθύγραμμος κλάδος του σιδηροδρομικού σταθμού Αδένδρου και θα γίνεται πιο γρήγορα το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Τον ευθύγραμμο κλάδο του σιδηροδρομικού σταθμού Αδένδρου παρέδωσε στην κυκλοφορία ο ΟΣΕ, περιορίζοντας τον χρόνο του ταξιδιού μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μέχρι πρότινος, τα δρομολόγια προς τον συγκεκριμένο σταθμό διέρχονταν μέσω παρακαμπτήριου παρατείνοντας τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς επί της παρακαμπτηρίου οι συρμοί περνούσαν με περιορισμένες ταχύτητες.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο του δικτύου έχουν σημειωθεί αρκετά σιδηροδρομικά δυστυχήματα, με το πιο πρόσφατο τον Μάιο του 2017, όταν εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι επτά να τραυματιστούν.

Διαγράφει τις τολμηρές φωτογραφίες η νεαρή αστυνομικός – Διαψεύδει τις «ροζ» καταγγελίες το περιβάλλον της
Διαγράφει τις τολμηρές φωτογραφίες η νεαρή αστυνομικός – Διαψεύδει τις «ροζ» καταγγελίες το περιβάλλον της

«Στόχος του οργανισμού είναι η μείωση του χρόνου του ταξιδιού της διαδρομής Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχη προσέγγιση πραγματοποιείται στοχοποιημένα από τον ΟΣΕ και σε άλλα σημεία του δικτύου με παρακαμπτήριους, έχοντας ως γνώμονα πάντα την ανάπτυξη και βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.

Στο μεταξύ, σε «λίφτινγκ» των σταθμών του προαστιακού από το Κιάτο έως τα Άνω Λιόσια προχωρεί ο ΟΣΕ, που προκήρυξε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό. Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με στόχο να αλλάξει η εικόνα εγκατάλειψης των σταθμών, που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες κόσμο.

Σε απόφαση που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια», τονίζεται η ανάγκη για διορθωτικές παρεμβάσεις στους 10 σταθμούς, καθώς έχει περάσει μία 15ετία από την κατασκευή τους και έχουν υποστεί φθορές, αλλά κυρίως βανδαλισμούς. Οι ασυντήρητες υποδομές δημιουργούν προβλήματα προσβασιμότητας σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους, καθώς δεν λειτουργούν κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες για διαστήματα πολλών μηνών. Το 2018, η κακή κατάσταση των σταθμών είχε αποτελέσει πεδίο διαμάχης μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με καμία πλευρά να μην αναλαμβάνει τα έξοδα συντήρησής τους. Είχε προηγηθεί, μάλιστα, έντονη κριτική των επιβατών για τους σταθμούς του προαστιακού σε έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής του ΟΣΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων «με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών ομοειδών εργασιών και με έλεγχο ομαλότητας των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης». Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων των σιδηροδρομικών σταθμών ΚιάτουΖευγολατιούΚορίνθουΑγίων ΘεοδώρωνΚινέταςΜεγάρωνΝέας ΠεράμουΜαγούλαςΑσπρόπυργου και Άνω Λιοσίων.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις στους παραπάνω σταθμούς, που κατασκευάστηκαν περίπου προ 15ετίας, έχουν υποστεί φθορές που οφείλονται αφενός σε βανδαλισμούς που υπέστησαν λόγω της μη φύλαξής τους για αρκετά χρόνια, αφετέρου στην πολύχρονη χρήσης τους (π.χ. WC, ασανσέρ κ.λπ.). Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στους 12 μήνες.

Πηγή: kathimerini.gr

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24