Χάρη στον εξωπραγματικό Μίσιτς, αλλά και τον δαιμόνιο Λάρκιν, ο Ολυμπιακός ήρθε αντιμέτωπος με μία ακόμη ήττα, μες στο ΣΕΦ επί της Εφές Αναντολού με σκορ 67-86. Αναλυτικό ρεπορτάζ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Μιχάλη Μαχαίρα.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπιζαν την περσινή φιναλίστ της Ευρωλίγκας, την Τουρκική Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του θεσμού. Η αναμέτρηση διεξάγονταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ είχε και αρκετό κόσμο το Φαληρικό κλειστό. Ο Μιχάλης Κουντούρης, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, αλλά και η αγαπημένη Φιλιώ Μανωλιουδάκη με τον Μενέλαο Κοκκινάκη, βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Επιπλέον, ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κώστας Φορτούνης δε γινόταν να χάσει το ματς αυτό.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα ξεκίνησε με τους Τσέρι, Σπανούλη, Πολ, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, ενώ ο Αταμάν με τους Σιμόν, Πέτερς, Μίτσιτς, Μπομπουά και Πλάις.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά, ενώ στο πρώτο 1:30 του αγώνα, προηγήθηκε με 7-2 και 2 εύστοχα καλάθια του Μιλουτίνοφ. Όμως, χάρη σε 2 τρίποντα του Μίσιτς, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω με 9-10, πριν ο Πρίντεζης με δικό του τρίποντο δώσει νέο προβάδισμα στην ομάδα του. Σχεδόν τρία και κάτι λεπτά απ’ το τέλος της περιόδου, ο Μίσιτς είχε ήδη 8 πόντους από τους 13 της ομάδας του. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου, ο Τέιλορ Ρότσεστι έβαλε ένα τρελό τρίποντο και φάουλ, διαμορφώνοντας το σκορ στο 24-21.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, η Εφές προηγήθηκε με 25-29, χάρη σε συναπτά λάθη του Ολυμπιακού, όμως ένα τρίποντο του Πάντερ μείωσε στον πόντο τη διαφορά. Σχεδόν στα μισά της περιόδου, ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει μόλις 4 πόντους, ενώ είχε δεχτεί 15! Η διαφορά ολοένα και αυξανόταν για τους φιλοξενούμενους (33-42), καθώς και τα λάθη για την ομάδα μας. Η «κατρακύλα» συνεχίστηκε, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 35-53.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά στο 45-56, όμως γρήγορα αυτή έφτασε ξανά στους 16 (45-61). Οι φιλοξενούμενοι με πρώτα βιολιά τους Λάρκιν (16π.) και Μίσιτς (21π.) άντεχαν στην πίεση του Ολυμπιακού. Με την ολοκλήρωση της περιόδου, ο Μπράντον Πολ πέτυχε ένα τρελό τρίποντο μπάζερ μπίτερ διαμόρφωσε το σκορ στο 58-67, με την τέταρτη περίοδο να είναι σημαντική και μέσα στο παιχνίδι η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, η Εφές διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ, με τον Μίσιτς μεγάλο «τιμωρό». Ο Λάρκιν όμως, με τους 24 πόντους του ως εκείνο το σημείο είχε σκοτώσει τον Θρύλο. Το τελικό σκορ ήταν το 67-86, χάρη σε τρίποντο του Σίγκλετον, ο οποίος δεν κράτησε την μπάλα, όπως έπρεπε.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 35-53, 58-67, 67-86.