Ο Ολυμπιακός είναι σε δύσκολη θέση, αλλά το όνειρο για τη δεύτερη θέση και το Κόνφερενς Λιγκ δεν έχει χαθεί.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ήταν και είναι ο στόχος του Ολυμπιακού. Το γεγονός ότι ήρθε το άτυχο αποτέλεσμα στην Αγγλία, δεν αλλάζει τα σχέδια της ομάδας. Στόχος πλέον είναι το 2/2 στα παιχνίδια που μένουν. Ένα εκτός έδρας με Φράιμπουργκ και ένα εντός με την Τόπολα.

Πως όμως μπορεί να περάσει η ομάδα ως δεύτερη στο Γιουρόπα Λιγκ; Σε συνδυασμό με το 2/2 του Ολυμπιακού, αν το κάνει ο Θρύλος. Θα πρέπει η Φράιμπουργκ, να χάσει τελευταία αγωνιστική από τη Γουέστ Χαμ. Υπάρχει όμως και η περίπτωση της ισοπαλίας.

Σ’ αυτό το σενάριο, Ολυμπιακός και Φράιμπουργκ θα έχουν από 10 βαθμούς (σ.σ. θυμίζουμε ότι το πρώτο ματς είχε έρθει 2-3). Στα σενάρια ισοβαθμίας, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την ελληνική ομάδα.

Αυτό γιατί οι Γερμανοί έχουν αυτήν τη στιγμή την καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο (+7), ενώ οι ερυθρόλευκοι είναι στο -1. Το μόνο που μπορεί να γίνει βέβαια, είναι ο Ολυμπιακός να κλείσει με καλύτερη επίθεση στα ματς με τη Φράιμπουργκ.  Δηλαδή να κερδίσει με 2 γκολ και πάνω.