Σε ένα σπουδαίο επίτευγμα έφτασε ο Κώστας Παπανικολάου στο Game 3 με τον Προμηθέα.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο Game 3 των ημιτελικών με τον Προμηθέα και πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση του έχοντας 30 ranking. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 23 βαθμών που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή. Ήταν όμως κάτι περισσότερο από αυτό.

Η αποψινή ήταν, με βάση τους αριθμούς, η τρίτη καλύτερη από τις 261 εμφανίσεις του Κώστα Παπανικολάου στη Basket League. Ήταν η τρίτη φορά που είχε «30άρα» στο ranking αφού είχε 32 στο εντός έδρας ματς με την Καβάλα της σεζόν 2011-12 και 31 στο εντός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό της σεζόν 2012-13. Η σημερινή, πάντα βάσει του ranking, ήταν η καλύτερη από τις τελευταίες 153 εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα.

Ο 32χρονος φόργουορντ είχε «γεμάτη» στατιστική μέσα από την οποία ξεχώρισαν ίσως οι επτά ασίστ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού είχε έξι στο ματς της 19ης αγωνιστικής με το Περιστέρι. Ο διεθνής φόργουορντ έμεινε μία ασίστ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του.

Με αυτές τις επτά ασίστ του αποψινού αγώνα, ο Κώστας Παπανικολάου «έπιασε» τον Ντέιβιντ Ρίβερς στην 9η θέση των πασέρ του Ολυμπιακού στη Basket League έχοντας από 376.

Με τη 261η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, ο Παπανικολάου «έπιασε» τον Φάνη Κουμπούρα στην 75η θέση της ιστορικής λίστας της Basket League.