Ο Αντρέ Όρτα δεν έπαιξε αρκετά για να ενεργοποιηθεί η ρήτρα αγοράς και ο Ολυμπιακός ξεκινά επαφές από μηδενική βάση για να τον κρατήσει.

Ο Αντρέ Όρτα δεν συνεχίζει -προς το παρόν- στον Ολυμπιακό με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί με την Μπράγκα τον περασμένο Ιανουάριο. Η πειραϊκή ΠΑΕ αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Καθώς ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν κάλυψε το βασικό αγωνιστικό κριτήριο. Που δεν ήταν άλλο από τη συμμετοχή του σε τουλάχιστον το 50% των αγώνων του δεύτερου μισού της σεζόν.

Αυτά είναι τα δεδομένα πλέον για Όρτα 

Ο 29χρονος άσος δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού. Η μοναδική του «γεμάτη» εμφάνιση καταγράφεται στον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ στο Φάληρο. Από εκεί και πέρα, οι ευκαιρίες ήταν περιορισμένες και η δεύτερη θητεία του στους «ερυθρόλευκους» δεν θύμισε σε τίποτα την πρώτη. Όταν κι ο ίδιος είχε καταλυτικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πορεία και την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League.

Ολυμπιακός: Τρελά λεφτά για Μουζακίτη!
Ολυμπιακός: Τρελά λεφτά για Μουζακίτη!

Παρ’ όλα αυτά, στον Ολυμπιακό υπάρχει εκτίμηση για τον παίκτη και θεωρούν ότι με ένα διαφορετικό πλαίσιο και υπό άλλους οικονομικούς όρους μπορεί να παραμείνει. Οι Πειραιώτες ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις με τη Μπράγκα, αλλά με νέα δεδομένα. Οι «ερυθρόλευκοι» προτείνουν ένα σημαντικά χαμηλότερο ποσό για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Στην Πορτογαλία εκτιμούν ότι η Μπράγκα δεν βλέπει τον Όρτα στο πλάνο της για τη νέα σεζόν. Φυσικά, αυτό δίνει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει, ίσα ίσα, τώρα αρχίζει! Με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να κρατήσουν τον έμπειρο χαφ στον Πειραιά. Δίχως όμως να ρισκάρουν υπέρογκα ποσά.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24