Σίγουρα δεν είναι και λίγα αυτά που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Απόλλωνα Πάτρας.

Δείτε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: 

*Ο Κώστας Παπανικολάου πατώντας για 274η φορά στα παρκέ της Basket League, μπήκε στην 70άδα της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Γιώργο Αποστολίδη.

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ένας από τους πέντε παίκτες του Ολυμπιακού που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο διεθνής γκαρντ με τους 10 πόντους του ξεπέρασε τους 1.800 στη 239η εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο Τόμας Ουόκαπ έκλεψε τρεις φορές την μπάλα στα 16:46 που έμεινε στο παρκέ. Έτσι μέσα από την 43η εμφάνιση του στην Basket League έγινε ο 40ος συνολικά και ο 15ος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε και ξεπέρασε τα 50 κλεψίματα.

Ο Αμερικανός γκαρντ κατάφερε κάτι εντυπωσιακό. Έχοντας έξι ασίστ και κανένα λάθος, μετράει πλέον τις πέντε από τις 11 συνολικά επιδόσεις 6+ ασίστ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος.

Παράλληλα ο Τόμας Ουόκαπ έφτασε για τέταρτη φορά σε επίδοση τουλάχιστον +9 στην «οικονομία» αφού είχε ακόμη τρία κλεψίματα. Το ρεκόρ του είναι το +12 του αγώνα με τον Προμηθέα για την 7η αγωνιστική.

*Ο Άλεκ Πίτερς έμεινε δύο ριμπάουντ μακριά από το double-double (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ) μένοντας παράλληλα και χωρίς λάθος. Ο Αμερικανός ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση τριπόντων μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. Εκτέλεσε με 75% (3/4) όπως και ο Μιχάλης Λούντζης στο ματς του Ολυμπιακού με το Λαύριο Megabolt (6/8).

*Μέσα από το σημερινό παιχνίδι βρήκε την ευκαιρία του και έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με τον Ολυμπιακό ο Τζορτζ Πάπας που σημείωσε ατομικά ρεκόρ με τους 16 πόντους του και το 18 στο ranking. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε ξεπεράσει τους έξι πόντους.

Ο Ελληνο-Αμερικανός γκαρντ σημείωσε παράλληλα την τέταρτη μεγαλύτερη επίδοση τριπόντων μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος και είχαν τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η τελική διαφορά των 37 (97-60) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Carna στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. «Απείλησε» εκείνη των προημιτελικών του 1997 όταν επικράτησε με 40 (92-52).

*Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς στο ranking για τη φετινή Basket League, κάνοντας το +79 με 133 έναντι 54 του Απόλλωνα Carna. +79 είχε στην 4η αγωνιστική κόντρα στο Λαύριο Megabolt ενώ στην ίδια επίδοση έφτασε το Σάββατο ο Κολοσσός H Hotels απέναντι στον Ιωνικό.

*Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 14-0 στη διάρκεια του αγώνα, μετατρέποντας το 19-20 του 11:30 στο 33-20 στο 14:39. Ήταν το τρίτο μεγαλύτερο σερί του στη φετινή Basket League μετά το 16-0 που «έτρεξε» απέναντι στον ΠΑΟΚ mateco (το 35-48 έγινε 35-64) και το 15-0 που έκανε κόντρα στον Προμηθέα (το 18-20 έγινε 18-35).

*Στο 37:24 η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά της στο συγκεκριμένο παιχνίδι (91-53). Το +38 είναι η πέμπτη μεγαλύτερη διαφορά που πήρε μία ομάδα στη διάρκεια ενός αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος. Παράλληλα είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη του Ολυμπιακού στη σεζόν αφού βρέθηκε δύο φορές στο +41 στους αγώνες του με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ.