Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μειώνει σημαντικά το ποσοστό ευστοχίας των αντιπάλων, καθιστώντας το μία από τις πιο δύσκολες έδρες στην Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται ενόψει της νέας σεζόν, με τα επίσημα «αποκαλυπτήρια» να γίνονται στο Σούπερ Καπ που διοργανώνεται στο τέλος της βδομάδας. Κατά την περσινή σεζόν, ο Θρύλος πέτυχε κάτι αξιοθαύμαστο, με το νταμπλ κατακτώντας τους εγχώριους τίτλους, αλλά και με την πορεία στην Ευρώπη και τη συμμετοχή στο Final-4 της Ευρωλίγκας.

Μπορεί να αποκλείστηκε στα ημιτελικά, χάρη στο «τρίποντο-μαχαιριά» του Βασίλιε Μίτσιτς επί της Εφές Αναντολού, όμως συγκλόνισε όλη την Ευρώπη με τα όσα πέτυχε την περασμένη σεζόν, αλλά και την ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι.

Η ομάδα μας αποτέλεσε την πιο σταθερή ομάδα της Ευρώπης, πήρε το πλεονέκτημα έδρας όντας στην πρώτη τετράδα στην κανονική περίοδο, έχοντας για όπλο της το ΣΕΦ! Χάρη στην έδρα του απέκλεισε τη Μονακό, με τους οπαδούς να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα-κόλαση για κάθε αντίπαλο.

Ο κόσμος μας βοήθησε σημαντικά να επιτευχθούν οι στόχοι της περσινής σεζόν. Όμως, ένα στατιστικό αποδεικνύει όλα τα παραπάνω, πως ο Ολυμπιακός διαθέτει μία απ’ τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μειώνεται συντριπτικά το ποσοστό ευστοχίας ελευθέρων βολών στους αντιπάλους του Θρύλου. Αυτό προέκυψε σύμφωνα με έρευνα για τις αναμετρήσεις εντός έδρας, σε όλες τις έδρες της Euroleague την τελευταία διετία.

Έχοντας τουλάχιστον 20 εντός έδρας ματς, οι ομάδες μπήκαν στη λίστα, με το ΣΕΦ να βρίσκεται μονάχα πίσω από το Παλάου Μπλαουγκράνα. Στο Φάληρο οι αντίπαλοι σουτάρουν βολές ακριβώς με 76%, ενώ στην έδρα της Μπάρτσα με 75,5%.

Δείτε το στατιστικό: