Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του... θρίλερ με την Παρτίζαν, συνεχίζει την πορεία προς την κορυφή ο Θρύλος, με τις κομβικές άμυνες να δίνουν το «ροζ» φύλλο. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Παρτίζαν με 80-71 στο ΣΕΦ, σε ένα ματς-θρίλερ που κρίθηκε από την άμυνα! Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία, έκλεισαν σωστά τους διαδρόμους και βρήκαν λύσεις στην επίθεση, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη που τους ανεβάζει στο 6-3 στη Euroleague. Ο Θρύλος συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την κορυφή!

Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Παρασκευής υποδέχτηκε στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Παρτίζαν, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στη φετινή ανταγωνιστική EuroLeague. Φυσικά, ο στόχος εξ αρχής ήταν να το συνεχιστεί το νικηφόρο σερί, με θετικό αποτέλεσμα. Κάτι που θα κρατούσε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κοντά στην κορυφή και στα… ψηλά της βαθμολογίας.

Συναγερμός στο ΣΕΦ – Τριπλό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό πριν την Παρτίζαν
Συναγερμός στο ΣΕΦ – Τριπλό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό πριν την Παρτίζαν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς για τον Θρύλο, ενώ μετά ακολουθεί αυτό με Ζαλγκίρις (12/11), πριν η ομάδα μας ταξιδέψει στο Μιλάνο για να παίξει με την Αρμάνι (14/11). Τα τελευταία αποτελέσματα ήταν η ήττα επί της Μονακό (87-92), αλλά κι η νίκη στο ματς – θρίλερ με αντίπαλο την Χάποελ Τελ Αβίβ. Εκτός έμειναν οι Φαλ, Έβανς, με τον δεύτερο να δηλώνεται κανονικά πλέον στην GBL και να μετράμε αντίστροφα προς τον Κυριακάτικο αγώνα με αντίπαλο την Καρδίτσα. Κανονικά διαθέσιμοι ήταν οι Φουρνιέ, Μιλουτίνοφ και Γουόρντ, αν και ταλαιπωρήθηκαν από ίωση έως και χτες. Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Αντετοκούνμπο, Λαρεντζάκης και Νετζήπογλου.

Η Παρτίζαν ήρθε στην Ελλάδα πληγωμένη, έχοντας πριν το τζάμπολ ρεκόρ 3-5. Στα αγωνιστικά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες του τραυματία Κάρλικ Τζόουνς, ενώ την αποστολή δεν ακολούθησαν ούτε οι Πάρκερ, Μαρίνκοβιτς. Σταθερά εκτός ροτέισον ο Λούντμπεργκ.

Όσο για τον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ, η ΚΑΕ πριν το τζάμπολ ανακοίνωσε Sold Out, ένα ακόμη για τη φετινή χρονιά.

Ολυμπιακός – Παρτίζαν | Το ρεπορτάζ του αγώνα:

Για τον Θρύλο ξεκίνησαν οι Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Γουόρντ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ. Ενώ ο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε τους Καλάθη, Μίλτον, Ουάσινγκτον, Μπόνγκα, Οσετκόβσκι. Με μια φοβερή φάση ξεκίνησε το ματς, με τον Βεζένκοφ να σκοράρει τους πρώτους πόντους, με δίποντο και τρίποντο (5-0). Στις πρώτες άμυνες η ομάδα μας ήλεγχε την εναέρια κυκλοφορία, «καθαρίζοντας» τα ριμπάουντ. Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Ουάσινγκτον μπήκε καλά με επτά πόντους (7-9, 5’). Ο Γουόκαπ όμως έδωσε ξανά προβάδισμα με τρίποντο, για να απαντήσει ο Μπόνγκα (10-12) και να ευστοχήσει ξανά ο Αμερικανός του Θρύλου. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ. Ο Γουόκαπ με τη σειρά του βοηθούσε και στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και στο σκοράρισμα, έχοντας σκοράρει 10 πόντους στο πρώτο μόλις δεκάλεπτο (20-17). Επιπλέον, κι ο Μιλουτίνοφ κυριαρχούσε στα ριμπάουντ (4π., 7 ριμπ, 2 ασίστ). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία με 20-20.

«Μαζί» οι δύο ομάδες

Ο Νιλικίνα με μία εντυπωσιακή τάπα και ένα τρίποντο έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στην πρώην ομάδα του. Βρήκε κι ο Φουρνιέ τον χώρο που χρειαζόταν, με τον Γάλλο να ευστοχεί σε τρίποντο και να γράφει το 31-25. Με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παίρνει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι Σέρβοι όμως απάντησαν με 6-0 σερί, ο Μπαρτζώκας είχε αρκετά να πει στους παίκτες του. Αρκετά τα λάθη και οι νευρικές στιγμές για τον Ολυμπιακό, με την Παρτίζαν να είχε το προβάδισμα. Ο ΜακΚίσικ μείωσε στον πόντο σε 34-35, ενώ επίσης έκλεψε και την μπάλα. Ο Βεζένκοφ έδωσε αέρα 36-35, είχαν επιστρέψει οι βασικοί και η ομάδα μας έδειχνε να είχε βρει ρυθμό. Με προβάδισμα της Παρτίζαν 38-39 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Με το β’ μέρος να είχε πολύ ενδιαφέρον.

Έπρεπε να προσπαθήσει κι άλλο 

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας, με την Παρτίζαν να βάζει δύσκολα καλάθια και η διαφορά πήγε στο +6 για τους φιλοξενούμενους. Γεγονός που έκανε τον προπονητή μας να πει πράγματα στους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε καλές συνεργασίες. Οι Πειραιώτες μείωσαν με τον Γουόρντ, όμως ο Ουάσινγκτον έκανε ματσάρα (46-51, 25’). Ο Μιλουτίνοφ υποδέχτηκε την πάσα του ΜακΚίσικ και έκανε το 48-51, με την μπάλα μάλιστα να πηγαίνει ξανά σε «ερυθρόλευκα» χέρια, μετά από λάθος των Σέρβων. Η Παρτίζαν δεν έχασε το προβάδισμα, με τον Θρύλο όμως να μένει κοντά στο σκορ. Κι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 53-58.

Ολυμπιακός – Παρτίζαν | Θρίλερ ως το… τέλος

Η νευρικότητα συνεχίστηκε για την ομάδα μας στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, με την Παρτίζαν να παίρνει ένα +8 (54-62). Ο Νιλικίνα μείωσε σε 60-62, κι ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι μπορεί να μπει ξανά στο ματς. Βέβαια, έχανε αρκετές ευκαιρίες να το κάνει. Ο Χολ το έκανε και ισοφάρισε τον αγώνα στο Φάληρο, στο 34’. Οι συνεχόμενες άμυνες κρατούσαν τον Θρύλο. Οι βολές του Ντόρσεϊ έφεραν ξανά το ματς στο «Χ». Φυσικά, βλέπαμε μια αναμέτρηση θρίλερ. Το παραμικρό λάθος κόστιζε.

Τα 17 λάθη, ως το 35’ κόστιζαν βέβαια. Ο Φερνάντο με 4 πόντους έκανε το 64-68. Ο Γουόκαπ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, φτάνοντας τους 15 πόντους και κάνοντας το 69-68, με τον ΜακΚίσικ να τρέχει στον αιφνιδιασμό αλλά να χάνει την ευκαιρία. Η Παρτίζαν με τον Μπράουν έκανε το 69-71. Με τη σειρά του ο Μιλουτίνοφ ισοφάρισε με 2/2 βολές σε 71-71, σε ακόμη μια ισοπαλία. Ο ΜακΚίσικ έκλεψε και έδωσε αέρα 2 πόντων, προσπερνώντας με 1:38 πριν το τέλος.

Οι Πειραιώτες έπαιζαν σαν πεινασμένα σκυλιά στην άμυνα, την στιγμή που έπρεπε. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια σημαντική επίθεση για εκείνους, ο Ντόρσεϊ κέρδισε το φάουλ πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών. Η διαφορά ήταν στο + 5 για την ομάδα μας (76-71).

Στα τελευταία δευτερόλεπτα αποθεώθηκε ο Μιλουτίνοφ, ο Βεζένκοφ έβαλε τρίποντο με την ομάδα του Πειραιά να παίρνει και διαφορά μάλιστα, έχοντας κλειδώσει τη νίκη. Το ροζ φύλλο ήρθε με τρόπο εμφατικό, με τις άμυνες των «ερυθρόλευκων» να χαρίζουν την επιτυχία. Πλέον, η ομάδα μας ανεβαίνει στο 6-3.

Διαιτητές: Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Τζόρντι Αλιάγκα (Ισπανία) και Πιοτρ Παστούτσιακ (Πολωνία).

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 38-39, 53-58, 80-71

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 15 (3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Νιλικίνα 9 (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ), Γουορντ 4, Βεζένκοβ 14 (2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 11 (1/4 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 6/8 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πίτερς 3 (3/3 βολές), Μιλουτίνοβ 8 (2/4 δίποντα, 4/5 βολές, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Χολ 7 (2/6 δίποντα, 5 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 6 (2/3 δίποντα, 2/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Φουρνιέ 3 (1)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): Μίλτον 10 (5/8 δίποντα, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Ουάσινγκτον 20 (7/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Οσετκόφσκι 3 (1/5 σουτ), Μπράουν 7 (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Μπόνγκα 5 (1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Φερνάντο 9 (3/6 δίποντα, 3/3 βολές), Καλάθης (0/5 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τζόουνς 17 (8/9 δίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 16/34 δίποντα, 8/22 τρίποντα, 24/31 βολές, 40 ριμπάουντ (25 αμυντικά – 15 επιθετικά), 17 ασίστ, 8 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 18 λάθη, 14 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά της Παρτίζαν: 26/44 δίποντα, 5/17 τρίποντα, 4/5 βολές, 26 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 5 επιθετικά), 16 ασίστ, 12 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 15 λάθη, 22 φάουλ

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…