Οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στο Καζακστάν για μια μάχη χωρίς περιθώρια λάθους, με τον Ελ Κααμπί να αποτελεί ξανά το μεγαλύτερο όπλο τους.

Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε απόλυτα προετοιμασμένος στη μεγάλη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η άνετη επικράτηση απέναντι στον ΟΦΗ του έδωσε την απαραίτητη ώθηση για το ταξίδι στην παγωμένη Αστάνα. Όπου η αναμέτρηση με την Καϊράτ αναμφίβολα μοιάζει με τελικό πρόκρισης. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ξέρει ότι δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Το μήνυμα είναι ενιαίο, ο Ολυμπιακός πρέπει να εμφανιστεί αμείλικτος. Ανεξαρτήτως συνθηκών, κρύου ή πλαστικού χλοοτάπητα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ με απόλυτη σοβαρότητα. Πίεσαν συνεχώς, ανέκτησαν μπάλες ψηλά και έβγαλαν πολλή ενέργεια. Ήταν ακριβώς ο τρόπος που ήθελαν να δουν οι προπονητές τους, καθώς η ομάδα ετοιμάζεται για έναν αντίπαλο που παίζει με πάθος, ταχύτητα και σκληράδα, ειδικά μέσα στο σπίτι του. Η Καϊράτ έχει αποδείξει πως δεν χαρίζει τίποτα. Όμως ο Ολυμπιακός έχει πλέον διαφορετική δυναμική, διαφορετικό μέταλλο και πολύ πιο σκληρή νοοτροπία.

Ολυμπιακός: Τον έχει «τσεκάρει» και θα… χτυπήσει για Λέο Περέιρα (vid)
Ολυμπιακός: Τον έχει «τσεκάρει» και θα… χτυπήσει για Λέο Περέιρα (vid)

Και φυσικά έχει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Έναν επιθετικό που παίζει σαν να μη γνωρίζει το πέρασμα του χρόνου. Ο Μαροκινός συνεχίζει να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο. Λες και πατά ένα κουμπί. Ένας σέντερ φορ που βλέπει μόνο εστιές και όχι αντιπάλους. Σουτ, κεφαλιές, δύσκολες εκτελέσεις, ακροβατικά τελειώματα… τα κάνει όλα με την ίδια ψυχραιμία, με την ίδια σιγουριά. Δεν είναι απλά ο παίκτης που τελειώνει τις φάσεις. Είναι ο βασικός παράγοντας που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Ολυμπιακός.

Στην Αστάνα, ο Ελ Κααμπί θα κληθεί να αποδείξει ξανά πως είναι ο άνθρωπος των μεγάλων στιγμών. Ο επιθετικός που ενσαρκώνει το «no mercy» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αυτή η ομάδα που έπαιξε χωρίς να αφήσει ανάσα στον ΟΦΗ, πρέπει τώρα να δείξει την ίδια ένταση, την ίδια αφοσίωση, αλλά με διπλή αποφασιστικότητα. Γιατί η μάχη στο Καζακστάν δεν συγχωρεί λάθη και δεν αφήνει περιθώρια για δισταγμούς.

Ο δρόμος είναι μονός πια Θρύλε. Πας, παίζεις σκληρά και γυρίζεις με αποτέλεσμα.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…