Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επιστρέφει στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό αλλά δε βρίσκει τον Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος έκανε το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ. Παρόλα αυτά, ο Σέρβος έχει τα φόντα να... μπει στα παπούτσια του.

Μια μεγάλη επιστροφή αλλά και μια μεγάλη αποχώρηση περιελάμβανε το φετινό καλοκαιρινό σίριαλ για τον Ολυμπιακό, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να επιστέφει στον Πειραιά έπειτα από μια τριετία στη Μόσχα για χάρη της ΤΣΣΚΑ, αλλά εκεί δε θα βρει τον Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος πήρε τη μεγάλη απόφαση να κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ.

Οι δύο καλοί φίλοι δεν έμελλε να ξανασμίξουν στο μεγάλο λιμάνι και μάλιστα στο prime της καριέρας τους, όμως η ζωή συνεχίζεται και η ζωή στον πλανήτη “Ολυμπιακό” επικεντρώνεται στον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Την ποιότητα και την κλάση του Σέρβου γίγαντα την γνωρίζουν όλοι και δεν την ξεχνούν παρά το γεγονός πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αγωνιζόταν αποκλειστικά εντός ρωσικών συνόρων ένεκα τις αποβολής των Ρώσων από την Ευρωλίγκα.

Επιστρέφοντας στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο της Γηραιάς Ηπείρου, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει τη δυνατότητα να… μπει στα παπούτσια του Σάσα Βεζένκοφ και να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς στην φροντλάιν του Ολυμπιακού.

Προς Θεού, δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκρισης καθώς μιλάμε για τελείως διαφορετικούς παίκτες και θέσεις και το εγχείρημα μιας σύγκρισης μεταξύ τους, δε θα οδηγούσε πουθενά.

Παρόλα αυτά, με την επιρροή και την απήχηση που θα έχει ο Μιλουτίνοφ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, θα μπορεί να φτάσει τα επίπεδα MVP του “πολυτιμότερου της Ευρώπης” Βεζένκοφ.

Μην ξεχνάμε πως στα τελευταία δύο χρόνια παρουσίας του στον Πειραιά, ο Σέρβος σέντερ συγκαταλεγόταν όχι απλά στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης (και ακόμα θεωρείται), αλλά βρισκόταν στην κούρσα του MVP τη σεζόν 2018-19, δείχνοντας πως με τον Μουσταφά Φαλ στο πλάι του, θα μπορεί να αποδώσει με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια, εκτοξεύοντας την κυριαρχία των Πειραιωτών στη γραμμή ψηλών.

Όλα θα κριθούν στο παρκέ σε λίγους μήνες, όμως το γεγονός πως κάποιος αμφισβητεί και υποτιμά την κλάση του Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του ειδικά την τελευταία πενταετία, μόνο ουτοπικό μπορεί να θεωρηθεί…