Ολυμπιακός – Οι «ερυθρόλευκες» πήραν μια νίκη, το απόγευμα του Σαββάτου, επί της Λευκάδας με 81-67. Μπορεί ο Ζίμπαρτς να είχε μόλις 8 διαθέσιμες παίκτριες, όμως όλες ήταν υπέροχες, προσφέροντας σε άμυνα και επίθεση για να έρθει η επικράτηση!

Ο Ολυμπιακός, το απόγευμα του Σαββάτου, πήρε μια νίκη επί της Λευκάδας με σκορ 81-67. Βέβαια, αυτή η επικράτηση ήρθε με αρκετή προσπάθεια, καθώς ειδικά το πρώτο μέρος ήταν αρκετά αμφίρροπο. Στη συνέχεια όμως, ο Θρύλος βρήκε τα πατήματά του και έδειξε την τεράστια ανωτερότητά του, απέναντι στην αντίπαλη ομάδα.

Να θυμίσουμε πως η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς παρατάχθηκε δίχως τις Χάμπλιν, Πλουφ και Τόλφρι, έχοντας μονάχα μία ξένη, τη Βίτολα. Όπως επίσης και προφυλάχθηκε λόγω τραυματισμού η Σταμολάμπρου. Κάτι που σημαίνει πως έπρεπε οι υπόλοιπες να βγουν μπροστά και να προσφέρουν, η καθεμία ό,τι μπορεί. Άμυνες, ενέργεια, αλλά και πόντους! Έτσι κι έγινε λοιπόν, διότι οι «ερυθρόλευκες», μπορεί να ήταν μόλις 8, ήταν όμως θαυμάσιες. Πλην της Φουράκη, η οποία έδειξε πως μπορεί να προσφέρει σε μία θέση όπου υπάρχει υπεροπλία, όλες οι υπόλοιπες σκόραραν.

Η Βίτολα πέτυχε 19, με την Σπυριδοπούλου να προσθέτει άλλους 18 και την Νικολοπούλου 16. Φυσικά, να μην ξεχάσουμε και την Σύρρα, η οποία αν και φορτώθηκε νωρίς με φάουλ, έπαιξε εκπληκτική άμυνα στις αντιπάλους τους και πέτυχε άλλους 10 πόντους, δείχνοντας πως κι εκείνη μπορεί να προσφέρει φέτος. Τέλος, η αρχηγός μας, Εβίνα Σταμάτη πέτυχε 9, με τις Δίελα και Βαμβακά να προσθέτουν από 5 και 4 έκαστη. Από όλες τις παίκτριες ο Ζίμπαρτς κι ο Ολυμπιακός πήρε κάτι, γι’ αυτό κι έφτασε στη νίκη.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται ακάθεκτη η προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή, εκεί όπου ανήκει ο Θρύλος.