Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, αντιμετωπίζει σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ τη Μονακό για το πρώτο ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Στόχος το ξεκίνημα με το δεξί, για το πρώτο βήμα προς το Final-4.

Ολυμπιακός: Αυτήν την ώρα την περίμεναν άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία έκανε θαύματα στην κανονική διάρκεια, τερματίζοντας με το πλεονέκτημα έδρας στην τσέπη, αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τη Μονακό. Το Φαληρικό κλειστό θα είναι κατάμεστο, καθώς ανακοινώθηκε sold out μέσα σε ένα 24ωρο. Ο ΛΑΟΣ του Θρύλου αναμένεται να αποτελέσει τον 6ο παίκτη των Πειραιωτών απόψε, βοηθώντας τα μέγιστα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Final-4.

Η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» ολοκληρώθηκε χτες, χωρίς κάποιο πρόβλημα, με τον Έλληνα προπονητή να έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους. Φυσικά, ποντάρει αρκετά στον κόσμο του Ολυμπιακού, αναφέροντας χαρακτηριστικά χτες κατά τις δηλώσεις του «Όλοι μαζί φτάσαμε εδώ, όλοι μαζί να περάσουμε στο Final-4».

Πριν το τζάμπολ απόψε, ο Θρύλος Βασίλης Σπανούλης θα τιμηθεί από την Ευρωλίγκα, ως ο νέος legend της λίγκας. Ενώ αποτελεί τον νεότερο ηλικιακά που αποκτά αυτόν τον τίτλο, μπαίνοντας έτσι στο πάνθεον της Euroleague.

Όσον αφορά τις δύο ομάδες, φέτος βρίσκονται στο 1-1 για τα μεταξύ τους ματς. Από μια εντός έδρας νίκη, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στο ΣΕΦ με 86-65, ενώ η Μονακό στην έδρα της πήρε το ροζ φύλλο με 92-72.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία). Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς έχει οριστεί για τη Μεγάλη Παρασκευή (22/4, 19:00) στο ΣΕΦ.