Ο Ολυμπιακός, μέσα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, επικράτησε της Μονακό, παίρνοντας εκείνος το εισιτήριο για το Βελιγράδι και το Final-4 της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Τετάρτης (4/5) αντιμετώπιζε τη Μονακό στην πέμπτη και τελευταία «μάχη» των προημιτελικών της Ευρωλίγκας. Ο κόσμος εξαφάνισε τα εισιτήρια μέσα σε λίγες ώρες, με την ΚΑΕ να ανακοινώνει sold out. Ο «ερυθρόλευκος» ΛΑΟΣ έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε από φωνή, πάθος για να βοηθήσει την ομάδα μας. Πριν το τζάμπολ είχε γίνει γνωστό πως ο Κουίνσι Έισι ήταν εκτός αποστολής, με τον Χασάν Μάρτιν να ενσωματώνεται. Ο Κέβιν Ντουράντ έφτασε στο ΣΕΦ λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ, παρακολουθώντας τελικά τη σημαντική αυτή αναμέτρηση.

Νευρικό ξεκίνημα και… αστοχία! 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ, ενώ ο κόουτς Ομπράντοβιτς με τους Τζέιμς, Τόμας, Βέστερμαν, Ουαταρά και Μοτιεγιούνας. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση, προηγούμενοι στα πρώτα τέσσερα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 6-8 στη συνέχεια.

Το ξεκίνημα ομολογουμένως ήταν νευρικό, κάτι που περιμέναμε. Η άμυνα θα έκρινε την αναμέτρηση. Σίγουρα, ο πιο σκληρός θα επιβίωνε σε τέτοιο ματς. Ο Βεζένκοφ ευστόχησε σε τρίποντο, μειώνοντας προσωρινά (9-10), με τον Λι να δίνει ξανά το +4 στην ομάδα του. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ 13-11 υπέρ της Μονακό.

ΜακΚίσικ από… άλλον πλανήτη, έδωσε πνοή! 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο στο παρκέ πέρασε ο Σακίλ ΜακΚίσικ και για τη Μονακό ο Άντζουσιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να προβληματίζουν στην επίθεση, μένοντας αρκετά χαμηλά. Με ένα έμμεσο τρίποντο, ο Χασάν Μάρτιν κατέβασε τη διαφορά στους 5, με τον Λι να δίνει διαφορά στην ομάδα του (16-24). Ο Αμερικανός φόργουορντ ευστόχησε σε δύο τρίποντα, όμως η Γαλλική ομάδα δεν έχανε την επαφή με το σκορ. Η Μονακό προηγήθηκε με +10 (22-32), περίπου μετά από 14′ αγώνα. Ο ΜακΚίσικ είχε φτάσει ήδη σε διψήφιο αριθμό πόντων, κάνοντας ένα πολύ καλό ματς, ανεβάζοντας κατακόρυφα την επίδοση του Ολυμπιακού στο παρκέ. Επιπλέον, πήρε «μπρος» κι ο Ντόρσεϊ, μειώνοντας κι άλλο τη διαφορά (38-42). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 41-48

Όλα για όλα ενόψει της τέταρτης περιόδου! 

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Βεζένκοφ έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ, μειώνοντας στους 5 πόντους, με 6:22 να απομένει για το δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως έπρεπε να παίξουν και άμυνα. Οι Πειραιώτες επιθετικά είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν. Έφεραν τη διαφορά στο καλάθι (53-55), με τους οπαδούς να μπαίνουν για τα καλά στην εξίσωση.  Ο Γουόκαπ έκανε κι εκείνος συγκλονιστικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας ως εκείνο το σημείο τους 15 πόντους. Ο Άντζουσιτς έκανε το +5 για την ομάδα του με εύστοχο τρίποντο, με τον Μάρτιν να κερδίζει φάουλ και να μειώνει σε 64-67. Ο Σλούκας με βολές μείωσε στην ελάχιστη τιμή, αλλά ο Τζέιμς έκανε το 66-70 στο τέλος της περιόδου.

 

Ο Γουόκαπ με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου βρήκε σκορ, όμως ο Μπέικον έδωσε ξανά +4 στην ομάδα του. Ο Βεζένκοφ βρήκε εύστοχο τρίποντο, κερδίζοντας επιπλέον και το φάουλ (72-72). Ο Μάικ Τζέιμς εκμαίευσε ένα φάουλ, εκτελώντας τρεις βολές (3/3) και κάνοντας το 72-75. Ο Σλούκας ισοφάρισε την αναμέτρηση με εύστοχο τρίποντο, με το θρίλερ να συνεχίζεται.

Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 35’, με 78-77, χάρη σε καλάθι στον αιφνιδιασμό του ΜακΚίσικ. Το ματς πήγαινε πόντο πόντο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο Θρύλος προηγήθηκε με 84-81, αλλά ο Μπέικον μείωσε στον πόντο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε το εισιτήριο στα χέρια, με αυτό το +5 (91-86). Το τελικό σκορ από τη ΜΑΤΣΑΡΑ ήταν το 94-88.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 41-48, 66-70, 94-88.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Λούντζης, Φαλ, Σλούκας, Βεζένκοφ, Λαρεντζάκης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, ΜακΚίσικ, Ζαν Σαρλ, Χασάν Μάρτιν.

Μονακό (Ομπράντοβιτς): Λι, Μπέικον, Βέστερμαν, Τόμας, Μότουμ, Μοτιεγιούνας, Ουαταρά, Άντζουσιτς, Χολ, Τζέιμς, Ντιαλό.