Ολυμπιακός: Μαρινάκης… ρίχνει χρυσάφι και συνεχίζει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ολυμπιακός κι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξοδεύει «χρυσάφι» στο φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι και οι επόμενες κινήσεις υπόσχονται να σπάσουν τα κοντέρ.
Το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι του Ολυμπιακού περνάει μάλλον στα ψιλά, αλλά οι αριθμοί αποκαλύπτουν την πραγματική διάσταση της επένδυσης που έχει κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Μπορεί οι υπόλοιποι μεγάλοι αντίπαλοι, όπως ο Παναθηναϊκός με τον Καλάμπρια, η ΑΕΚ με τον Γιόβιτς και ο ΠΑΟΚ με τον Γιακουμάκη, να έχουν κινήσεις χαμηλού κόστους, οι Πειραιώτες ήδη έχουν ξοδέψει περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες, o Στρεφέτσα κόστισε 8 εκατομμύρια, ο Νασιμέντο 4 και ο Σιπιόνι 3,7, φτάνοντας συνολικά κοντά στα 16 εκατομμύρια ευρώ.
Στο προσκήνιο, μάλιστα, έρχονται και οι Σαντίνο Αντίνο και Ενρίκε Ταλίς, με κόστος περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας. Αν οι δύο συμφωνίες ολοκληρωθούν, τότε οι δαπάνες του Ολυμπιακού θα ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια, χωρίς να έχουν μπει ακόμη οι υπόλοιπες κινήσεις για στόπερ και πιθανό χαφ.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν επενδύουν απλώς για την ενίσχυση της ομάδας, αλλά και με ματιές για μελλοντικές πωλήσεις. Καθώς αρκετοί από τους νεοαποκτηθέντες διαθέτουν υψηλά ποσοστά μεταπώλησης.
Έτσι, ο Ολυμπιακός στήνει ένα μεταγραφικό καλοκαίρι-ρεκόρ, συνδυάζοντας ποιότητα, βάθος και επιχειρηματική σκέψη, που δύσκολα συναντάται στην Ελλάδα.
Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός χτίζει για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, με ένα πλάνο που θα κάνει… τους άλλους να ζηλεύουν.