Ο Ολυμπιακός, βάσει εικόνας, αλλά και βάσει αριθμών, ΕΙΝΑΙ η κορυφαία ομάδα της Euroleague για φέτος!

Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Τρίτης, απέδειξε πως είναι η κορυφαία ομάδα στην Euroleague. Ποια η καλύτερη απόδειξη, από το να κερδίζεις τους… πρωτοπόρους και μάλιστα με θρίαμβο. Το τελικό 94-67 δεν χωρά ιδιαίτερη συζήτηση, ως προς τον πρωταγωνιστή του αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα μας πλησίασε στην κορυφή, έχοντας πλέον ρεκόρ 9-4, πραγματοποιώντας όμως και μια μαγική εμφάνιση.

Ο Θρύλος διέλυσε την ομάδα του Ιτούδη, ενώ πλέον στρέφεται στην αναμέτρηση της Γαλλίας επί της Βιλερμπάν.

Φίλοι και αντίπαλοι… παραδέχονται τον Ολυμπιακό, ενώ κι οι αριθμοί επιβεβαιώνουν πως η ομάδα μας είναι σε άλλο επίπεδο!

Συγκεκριμένα, στις 12 βασικές κατηγορίες, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί, αφού βρίσκεται στην κορυφή σε τέσσερις στατιστικές… Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι ερυθρόλευκοι στο rating είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα. Όπως θα δείτε και παρακάτω στην πρώτη κατά σειρά κατηγορία, ο Ολυμπιακός έχει κατά μέσο όρο 108.8 πόντους σε 13 ματς και η δεύτερη ομάδα που είναι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 10 μονάδες κάτω (98.8).

Παράλληλα, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και στις ασίστ με 22,5 ανά ματς, επίδοση ιστορική για τα δεδομένα των Πειραιωτών, ενώ είναι και η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στην επίθεση, αφού σκοράρει 87.3 ανά παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι είναι και πρώτοι στα κλεψίματα, ενώ η ομάδα που ακολουθεί σε… πρωτιές τον Ολυμπιακό στις βασικές κατηγορίες είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται στην κορυφή σε τρεις (αμυντικά ριμπάουντ, μπλοκ, συνολικά ριμπάουντ).

Δείτε τις 12 βασικές κατηγορίες στη Euroleague: