Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου στο ΣΕΦ, για την έκτη αγωνιστική της Basket League, με σκορ 99-64. Κορυφαίοι οι Φαλ, Πίτερς και ΜακΚίσικ. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα.

Ο Ολυμπιακός, το βράδυ του Σαββάτου, μετά τον θρίαμβο στο Μόναχο, επέστρεφε στις εγχώριες υποχρεώσεις του. Αντίπαλος, εντός έδρας ο Κολοσσός Ρόδου, για την 6η αγωνιστική. Με τον Θρύλο να έχει αήττητη πορεία στο πρωτάθλημα (5-0), θέλοντας να την επεκτείνει, ενώ οι Ροδίτες να έχουν 2-3, θέλοντας με τη σειρά τους να κάνουν τη ζημιά. Βέβαια, πρακτικά αυτό δεν ήταν και αρκετά εύκολο. Γνωστό πριν το τζάμπολ ήταν το ότι ο Αϊζάια Κάνααν έμεινε εκτός αποστολής.

Για την ομάδα μας ξεκίνησαν στην αναμέτρηση οι Λούντζης, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ.

Ο Θρύλος ξεκίνησε την αναμέτρηση, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Πήρε προβάδισμα από το «καλημέρα», δεν το έχασε σε κανένα σημείο. Απέκτησε αέρα +7 (16-9), στα πρώτα 7 λεπτά, χαρίζοντας και θέαμα. Ο Κατσίβελης, πρώην «ερυθρόλευκος», μείωσε με τρίποντο στους 4 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά στο ματς, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει το προβάδισμα με +7 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (23-16).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν να… μπλέξουν σε περιπέτειες. Η διαφορά μετά από 13 λεπτά αγώνα, έγινε… διψήφια υπέρ του Θρύλου (28-18). Στην εξίσωση μπήκε κι ο Άλεκ Πίτερς, ευστοχώντας σε τρίποντο. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετό πλουραλισμό επιθετικά, έχοντας σταθερά διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (37-23, 17’). Ο Λαρεντζάκης πέτυχε και το πρώτο του τρίποντο στο ματς (40-23). Κι ο Ταρίκ Μπλακ πρόσφερε για όσο αγωνίστηκε, βάζοντας ένα γκολ-φάουλ (46-25). Με αυτό το μπάσκετ που έπαιζε η ομάδα μας, το ημίχρονο έκλεισε με το 51-25, με απόλυτη υπεροχή των Πειραιωτών.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε και τον Τζορτζ Πάπας στη «μάχη», παίρνοντας κι αυτός χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια, ευστόχησε σε τρίποντο. Ο Μουστάφα Φαλ έγινε… διψήφιος, στο 23’ του ματς, καρφώνοντας ξανά με μανία την μπάλα. Η διαφορά παρέμενε σε πολύ υψηλά επίπεδα, δίνοντας την απόλυτη ασφάλεια στους παίκτες των Πειραιωτών. Ο Γάλλος σέντερ έκανε πραγματικό πάρτυ στο ματς, κυριαρχώντας απέναντι σε κάθε αντίπαλο (60-31). Η ομάδα μας ήταν πραγματικά χάρμα ιδέσθαι, πηγαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο με το 74-43.

Εντελώς διαδικαστικό το τελευταίο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες, καθώς η αναμέτρηση είχε κριθεί από το πρώτο μέρος. Ο Τιγκ με δύο τρίποντα μείωσε στους 24 (78-54), για να έρθει ο Πίτερς να ευστοχήσει ξανά σε τρίποντο. Επιπλέον, στην 4η περίοδο κι ο Μπλακ ήταν αρκετά θετικός, τελειώνοντας αισίως τις προσπάθειες που πήρε. Εν τέλει, ο Ολυμπιακός έφτασε… στους 99 πόντους, με το τελικό σκορ να είναι το 99-64.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 51-25, 74-43, 99-64.