Παίζοντας στο ρελαντί, ο Ολυμπιακός ξέσπασε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Καρδίτσα και επιβλήθηκε με 92-61.

Έβλεπε το ματς σαν αγγαρεία σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, όμως ο Ολυμπιακός έκανε ένα απίθανο ξέσπασμα 23 συνεχόμενων πόντων στα τελευταία λεπτά και επιβλήθηκε της Καρδίτσας με 92-61 για την 21η αγωνιστική της Basket League.
Στο 21-0 ανέβηκε ο Θρύλος μένοντας μόνος πρώτος και αήττητος σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, κάνοντας παράλληλα διαχείριση δυνάμεων μετά από μια κοπιαστική εβδομάδα αγώνων και ξεκουράζοντας αλλά και δίνοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έκαναν ειδικό ροτέισον, πράγματα που αποτυπώνεται στους χρόνους των παικτών αλλά και στο γεγονός ότι παρέταξε πολύ διαφορετικές πεντάδες στις εκκινήσεις της εκάστοτε περιόδου, συγκριτικά με ό,τι συνηθιζόταν.

Πλέον οι νταμπλούχοι Ελλάδος στρέφουν την προσοχή τους στο ματς του Βελιγραδίου με τον Ερυθρό Αστέρα την ερχόμενη Πέμπτη (06/04) για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της EuroLeague.

Το ματς

Πρώτο ημίχρονο

Αναγνωριστικό ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι σε ένα ακόμα ματς πρωταθλήματος, έβγαλαν ολίγον τι την κούραση της ευρωπαϊκής εβδομάδας (στην προκειμένη περίπτωση της διαβολοβδομάδας), κάνοντας αρκετά λάθη που οδήγησαν σε επιτυχημένους αιφνιδιασμούς των αντιπάλων, με την Καρδίτσα μάλιστα να δημιουργεί θέματα στην ρακέτα, χτυπώντας στο ζωγραφιστό. Ως αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι όχι απλά μείωσαν το όποιο προβάδισμα έχρισαν οι Πειραιώτες αλλά πέρασαν μπροστά στη λήξη της α’ περιόδου με σκορ 21-22.