Ο Μάρτινς Ζίμπαρτς έχει βαλθεί να αποδείξει ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει ευελιξία στην τακτική του, με τα αποτελέσματα να τον δικαιώνουν.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ακόμα μια μάχη το Σάββατο 12/2 με τα Χανιά. Το ματς είναι εξ αναβολής, θα διεξαχθεί στο βοηθητικό γήπεδο 5 του ΣΕΦ και θα ξεκινήσει στις 17:00. Ο Μάρτινς Ζίμπαρτς σε όλα τα παιχνίδια έχει κάποιες αρχές στην τακτική του τις οποίες δεν εγκαταλείπει. Θέλει οι παίκτριές του να βγάζουν ενέργεια πιέζοντας καλά τη μπάλα. Ποντάρει πολύ στο παιχνίδι στον αιφνιδιασμό και τις ανανεωμένες επιθέσεις, μέσω ριμπάουντ.

Σίγουρα το επίπεδο της Α1 δεν βοηθά για να εξαχθούν σωστά συμπεράσματα. Ωστόσο το επίπεδο του Eurocup  γυναικών φανερώνει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μιας ομάδας. Άλλωστε ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής  έχει «κολλήσει» σε δυο ματς. Ισάριθμες είναι και ήττες του και καθόλου τυχαία. Ακόμα και σε παιχνίδια που ήταν κακός αλλά πήρε τη νίκη η τακτική ευελιξία που είχε τον ωφέλησε.

Ο Ζίμπαρτς το ροτέισον και τα ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός στη Ρωσία κόντρα στη Ναντέζντα έχασε γιατί δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια. Άλλωστε φάνηκε εδώ ότι η ρωσική ομάδα ήταν καλή, αλλά όχι πολλά επίπεδα πάνω από τις «ερυθρόλευκες».  Κόντρα στη Αϊντίν, η αγωνιστική αποχή επηρέασε τις παίκτριες του Θρύλου κι έτσι ήρθε η λογική ήττα. Ωστόσο εκεί αναδείχθηκαν και κάποια τακτικά λάθη, όπως είχαμε γράψει και τότε. Η τουρκική ομάδα «χτύπησε» τις Πειραιώτισσες στο τρανζίσιον και στην ενέργεια. Έτσι μπόρεσε και νίκησε, εκμεταλλευόμενη μεταξύ άλλων και το «κοντό» ροτέισον.

Από την άλλη στις νίκες που σημείωσε ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως εμφάνισης, τα χαρακτηριστικά του ήταν κοινά. Ο Ζίμπαρτς «χτύπησε» τον Παναθηναϊκό με ευρύ ροτέισον. Ακόμα, τα λεπτά που βρισκόταν πίσω στο σκορ, ακούμπησε τη μπάλα στο καλάθι, με τις «πράσινες» τότε να μην έχουν το υλικό να αντιδράσουν. Απέναντι στον ΠΑΟΚ, έκανε ένα σχήμα με τις Πλουφ, Βίτολα και Χάμπλιν στα φόργουορντ, με αποτέλεσμα η μαέστρος Παυλοπούλου να μην επαρκεί για την ομάδα της.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει να αντιδράσει όταν «στραβώσει» το ματς. Με την Αϊντιν πήγε στην Τουρκία με πρώτο στόχο να βάλει πρώτος τρίποντο. Έτσι κι έγινε… Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκες» εξαφανίστηκαν και μην τις είδαν οι παίκτριες του κόουτς Οσμαν. Τρομερή πνευματική προετοιμασία από το τεχνικό επιτελείο εκείνη τη μέρα.

Από εδώ και πέρα έρχεται πολύ δύσκολη συνέχεια. Για τη Μπουρζ έχουμε γράψει ήδη ότι πρόκειται για μεγαθήριο. Ωστόσο στην Ελλάδα ο στόχος του νταμπλ δείχνει εφικτός. Η κόουτς Καπογιάννη έφερε δυο πολύ καλές ξένες στον ΠΑΟ. Ωστόσο από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει ηλικιακό και «αριθμητικό» πλεονέκτημα. Αυτό σημαίνει ότι οι «πράσινες» έχουν ένα ρόστερ περίπου 7-8 παικτριών υψηλού επιπέδου, ενώ  οι «ερυθρόλευκες» περίπου 9-10.

Εν κατακλείδι:

Οι δυο ομάδες θα κοντραριστούν για τα καλά και όλα είναι ανοιχτά… Αυτή η ομάδα όμως έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι αξίζει την εμπιστοσύνη όλων μας! Έχει τρομερό προπονητή και τεχνικό επιτελείο. Τέλος έχει και ένα ρόστερ που είναι ικανό επαναφέρει την τάξη στην Ελλάδα.