Ο Ολυμπιακός πρόκειται να ανακοινώσει την Αμάντα Κάντζι, με τη Σουηδή φόργουορντ να βάζει την τελευταία πινελιά στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Όπως έχει βγει ήδη στη δημοσιότητα ο Ολυμπιακός πρόκειται να αποκτήσει την Αμάντα Κάντζι που θα είναι και η τελευταία επιλογή του Θάνου Νίκλα.

Είναι Σουδέζα γεννημένη το 1996 και έχει ύψος 1.86. Αγωνίζεται ως φόργουορντ και θα έχει συμπληρωματικό ρόλο.

Έχει αγωνιστεί σε Σοντερτάλιε, Πολκοβίτσε, Σαν Μαρτίνο και  Φαένζα. Την περασμένη αγωνιστική σεζόν έπαιξε στην Α2 με τη φανέλα της Μπρόνι όπου και κατέγραψε 29 συμμετοχές. Είχε 10.8 πόντους και 8.2 ριμπάουντ κατά μέσον όρο, μένοντας στο παρκέ 28 λεπτά ανά παιχνίδι.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη της ΕΟΚ για το πρωτάθλημα επιτρέπει μόνο 3 ξένες σε κάθε ρόστερ και κάθε 12αδα. Έτσι μια εκ των Βίτολα, Γουίλιαμς, Κάντζι και Μόρισον θα παίζει μόνο στο Eurocup και οι άλλες 3 θα παίζουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επομένως ο Ολυμπιακός κάνει μια επιλογή προκειμένου να δώσει βάθος στον πάγκο του σε μια μακρά και δύσκολη σεζόν. Οι ερυθρόλευκες έχουν όπως πάντα στόχο το νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά και μια διάκριση στο ευρωπαϊκό στερέωμα, με το Eurocup να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό τη χρονιά που έρχεται.